Ei ollut hoitajasta hortonomiksi edes yhden havun vertaa. Eikä kipeänä kannata mennä rautakauppaan. Kaksi totuutta, jotka opittiin tämän yhden päivän aikana. 

Tarkoituksena oli vain nopeasti kipaista hakemassa se yksi, noin reilun metrin mittainen havu ruukkuistutukseen autotallin viereen. Talvellahan niitä havuja nimenomaan myydään, joten itsestään selvyytenä asiaa pidin. Bauhausin suppeaa valikoimaa yllätyin, noin metrisiä oli vain yhtä sorttia. Kipeänä ei sitten jaksanut vertailevaa kierrosta edes ajatella ja nappasin tämän yksilön kainaloon. Hyvä yksilö saatiin, juuri meidän näköinen, talvella myytävät kun on talven kestäviä ja tämä on kauniskin vielä. Näin ajattelin kun keuhkot rahisten kassalle raahauduin. 

Kotona Totuus paljastui. Lawsonin sypressi luki purkin kyljessä – ei muuta kun googlaamaan hoito-ohjetta lähinnä kevätvalolta suojaamisen ohjeistukseksi. Yllätys! 

Kekkilän kasviopas: 

”Meillä se on tuttu huonekatajan nimellä lähinnä jouluistutuksista. Lawsoninsypressi on hyvin arka, ja puutarhakasvina sen talvehtiminen on epävarmaa jo etelärannikolla.”

Ei ihan jouluistutukseksi kasvia ajateltu vaan monivuotiseksi, ympärivuoden toimeen tulevaksi ruukkukasviksi. Mutta ei ostos nyt sentään hukkaan mennyt – saas nähdä kenen joulumuistiaiseksi tai joulukuuuseksi päätyy, jos ei kerran pihalla ruukussa pärjääkään 😉 
 

Kuva: Pirilän kukkatalo, fb-sivut

  

Mainokset