Pitkä, pimeä viikko ja hyvin harmaa viikonloppu ovat vaatineet veronsa, väsymys on ollut tolkuton. Tuntuu ettei edes koko viikonloppuna energiavarannot ole nollaantuneet. Saatiinpa silti asioita pykälän verran eteenpäin, vietiin nimittäin ensimmäisiä tavaroita uuteen kotiin! Ei nyt järin kummallista, lähinnä sellaisia ulos sijoitettavia juttuja, jotka eivät ole rakentajien tiellä ja siten haittaa projektin etenemistä. 

Mennä viikolla mies kävi naputtelemassa Stalan postilaatikon kotitien päähän. Kestopuusta värkkäsi taustalevyn ja jalat, käsitteli samalla öljyllä kuin hiekkalaatikko viime kesänä. Lisäksi vielä sinkityt tolppajalat ja avot! Hieno tuli 🙂 Kovaa oli maaperä, taituroida sai, mutta nyt ainakin pysyy pystyssä. 

Lisäksi kaivurikuskin lähdettyä tuotiin myös roskiskatos sille tehtyyn paikkaan. Kyllä se jo liki puoli vuotta killuikin peräkärryn päällä vuoroaan odottamassa! Täällä jo kirjoitin ensimmäiset maininnat katoksen hankinnasta. 

Tässäkin, kuten monessa muussakin jutussa, huomasi että asioita pitäisi katsoa kokonaisuutena – ei erillisinä osina tai ainakaan pitkällä aikaerolla. Juhannuksen tienoilla olin niin kovin tyytyväinen roskiskatoksesta ja innoissani sitä kaikki pyhät maalailin. Nyt kun se saatiin paikkaansa niin eihän se sovi siihen lainkaan! Ei niin mitenkään! Takana oleva talli on hyvin selkeä piirteiltään ja roskiskatos….hmmm…. maalaisromanttinen?  DIY-jutut pitää siis ottaa uudestaan mukaan kuvioon ja ruveta katosta tuunaamaan, mutta miten? Olisiko lukijoilla ideoita? 

   
 

Yksi pieni juttu löytyi, joka vähän helpottaa, mutta ei mitenkään poista koko ongelmaa. Nimittäin noin metrinen havu ruukkuun tuohon tallin ja katoksen välille. Se sitoo näitä hieman yhteen sijainnillisesti. Ruukku ja sen alle tuleva laatta jo vaateriin aseteltiin. Huomenna vuorossa on Viherlassila tai Plantagen tmv, josta tuo havu kipaistaan hakemassa. 

Hahmotelma ruukku-asetelmasta. Ruukku jo on, mutta havu on photoshopattu – aika hyvin ensikertalaiselta onnistui!

Jonnin verran keskeneräisyys näissä kuvissa näkyy; puukasa häviää tuosta kunhan saadaan puuvarasto valmiiksi. Ja katoksen ovista puuttuu kunnon kiinnike/lukko etteivät repsottaisi. 

Mutta siis; miten tuota pitäisi tuunata jotta muihin rakennuksiin mallaa yhteen?   
 

Mainokset