Avainsanat

, , , , , ,

Näin sairaspäivänä ei ajatus kulje mihinkään, kun ei meinaa happikaan riittää. Mutta näin potiessa ei kulu kyllä aikakaan. Kunnes muistin vihjeen ScethchUp – suunnittelu-, luonnos- ja piirrosohjelmasta. Mielenkiintoinen ohjelma, valtavan laaja sisällöltään ja mahdollisuuksiltaan. Iso kiitos vinkistä!

Alku oli hankalaa, löytää kaiken maailman nappulat ja nippulat sekä hahmottaa tilaa 3D-malleina. Youtube-videoita olisi ollut valtavat määrät saatavilla, mutta jotenkin ne eivät innostaneet. Joko alkoivat liian hitaasti, tai sitten menivät jo liian pitkällä. Omalle tämän hetkiselle keskittymiskyvylle ei ainakaan tällä erää (nopealla vilaisulla) löytynyt sopivaa. Toisaalta uskon yritys-erehdys-oppimiseen näissä atk-asioissa, sen turvin on tähänkin pisteeseen päästy. Ja sillä selvittiin tälläkin kertaa. Kahteen – kolmeen kertaan jouduin puuhella-takka-hormi-huuva-yhdistelmän piirtämään kunnes hahmotin kaikki tekijät. Vielä en siis osaa korjata ja kun undo-toiminto ei enää toimi niin uusiksi oli tehtävä.

Lopussa kiitos seisoo. Sain hahmoteltua millaista huuvaa puuhellan päälle halutaan. Toiveena olisi mahdollisimman huomaamaton ja avoimen tilan jättävä huuva. Googlen kuvahaulla malleja oli haeskeltu jo keväästä lähtien, ja asuntomessut toivat yhden vaihtoehdon lisää. Ihan ehdottomana ykkösenä olisi nimittäin kattoon asennettava valkoinen, lasinen liesituuletin, mutta siinä kustannukset tulevat mitä luultavimmin vastaan.

Asuntomessut 2015 334

Kuva Vantaan asuntomessuilta. (Klik!)

Mikäli päädytään huuvaan, niin alla olevissa SketchUp-kuvista saa hyvin hahmotelmaa minkä sorttista ollaan etsimässä.


  

Tämä kuvaa näkymää aulasta keittiöön päin. Seinien teon jälkeen oli jo vaikea zoomata hyvää kuvaa. Vasemmalla ei ole seinää ja oikealla mh2:n vastainen seinä.

Keittiön ruokapöytä näyttää hassulta, keittiön yläkulmakaappi sekä kylmäkoneet puuttuu,  älkää niistä välittäkö. Pöytä on napattu suoraan ohjelman mallipankista, vain tilaa hieman hahmottamaan.

Seuraavana pitäisi varmaan tarjouskilpailu näistä huuvista pykätä pystyyn ja selvittää kumpi on kannattavampi hankinta – kauneus vs. kustannus-sektorilla- tuo kattoon upotettava lasinen vai valkoiseksi maalatttu perinteinen peltinen.

Taitavien peltiseppien yhteystietoja otetaan siis vastaan!

Mainokset