Pihan nurmikot saatiin viime viikolla kylvettyä joten oli aika siirtyä seuraavaan steppiin eli raja-aitoihin. Vappua, suomalaisen työn juhlaa, vietettiin työn merkeissä eli istuttamalla viikonlopun aikana tontin pohjois- ja itärajoille n.320 kpl kuusen aitataimia ja etelä- ja länsisivuille 180kpl isotuomipihlajan astiataimia.

Suoran aidan saamiseen yritettiin panostaa. Ensin vedettiin siimalla tontin kulman rajatolpasta toiseen viivasuora linja, sen mukaan asetettiin maahan pystyyn harjaterästangot ja niihin tukeutuen asetettiin maahan pitkä n.6m lauta jonka viereen tehtiin istutuskuopat. Kuuselle riitti hieman levitetty rautakangen reikä mutta tuomipihlaja vaatikin jo pistolapion lavan verran kanttiinsa.  Taisi kuitenkin onnistua aika hyvin. Itse ollaan ainakin tyytyväisiä 🙂  Vielä jäi katteiden levittäminen seuraavaan kertaan kun ei peräkärryllisellä paljoa kerralla saa. Rekka-auton nupillinen (~12m3) tarvittais ja siitä onkin hintavertailua tekeillä parhaillaan.

IMG_7869_edited

Ilo katsoa suoraa aitaa! Osaan aitaa jo katekin laitettuna testimielessä.

IMG_7868_edited

Kuusiaitaa ei laitettu ihan rajalle, koska joskus tulevaisuudessa aita on kahden tontin rajalla ja aidan hoitaminen pitää pystyä tekemään omalla tontilla.

IMG_7853_edited

Maasta se pienikin ponnistaa!

IMG_7844_edited

Yksi sivu (45m) isotuomipihlaja aitaa

IMG_7846_edited

Kohta tulee jo lehdet ja sen jälkeen pian jo valkoiset kukat.

Kiviäkin roudattiin pari peräkärryllistä. Tontilla on muutama sellainen kohta, jossa maanpinnan muoto alenee jyrkästi, näissä on vaarana että käytössä reuna valahtaa ja ryhti katoaa. Myös sade on riski tämän kaltaisille maan muodoille, sillä sateella on vaarana purojen syntymisen myötä maa-aineksen siirtyminen joka lisää em. ryhdin menetyksen riskiä. Haimme siis kiviä näitä reunoja tukemaan. Etupihan puoli saatiin aika mukavaksi mutta etelärajan ojanreuna jäi vielä kokonaan käsittelemättä.

IMG_7836_edited

IMG_7837_edited

IMG_7841_edited

Viikonlopun uurastamisesta kertovat myös kipeät selät ja jalat, sekä palaneet kasvot. Se on kesä nyt!

Advertisement