Kiitos blogiyhteistyön ja arpaonnen, voitin *Kotini on linnani*-blogissa vierailtuani kaksi pääsylippua tänä viikonloppuna Turussa järjestetyille puutarhamessuille. 

Kaverin kanssa messuille aamulla suunnattiin ja ihan mukava päivä vietettiin. Vauhdista ja yllättävistä tilanteista pitivät 3- ja 6-vuotiaat huolen, mutta kyllä me jokunen kukkakin nähtiin 😄

Ison koristelu-alueen nähtyäni ajattelin yllättyneenä, että mitä  ihmettä noissa puissa roikkuu! Lähemmin tarkasteltuna idea oli aika siisti! Narsissien sipulit oli verhottu sammaleella ja kiedottu pakettiin ohuen rautalangan avulla. Sammal sitoo sen verran kosteutta että sipulit saavat juuri sopivasti kosteutta ja pysyvät hengissä kukkimisajan loppuun. Ideana tämä tuo sopivasti sitä kaivattua viherrystä muuten vielä melkoisen lehdettömiin puihin. 

  
  

Hyvä idea myös toistaiseksi puuttoman pihan juhlakoristeluun oli täyttää pallot heliumilla ja kiinnittää ne maahan. Tällöin myös nauhojen korkeutta säätelemällä saisi kauniita asetelmia. Tämä täytyy kyllä muistaa seuraavia pirskeitä järjestettäessä! 
  

Kaunis idea oli myös kasvattaa murattia ruukussa ja kietoa sitä pallon muotoon, kietomalla sitä kasvun edetessä pallon muotoon taivutetun rauta-tangon ympärille. Valmiina hankittaessa hinta oli suolainen, itse tehden tullee paljon halvemmaksi – joskin aikaahan siihen palaa. Muratti on aina ollut vihreistä kasveista yksi lemppareistani, ehkä juuri sen kauniin, selkeän ja sopivasti yksinkertaisen ulkomuodon vuoksi. 

  

Tuli messuilta jotain kotiinkin. Vaikka näin vahvasti anti-hortonomina olen syvästi vannonut että yhtäkään kukkapenkkiä en tontille perusta, oli pakko muutama juurakko kotiinkin ottaa. Laitetaan sitten purkkiin/ruukkuun jos/kun maahan ei penkkiä tule. 

Väri-kalla oli hieno löytö. Olen ollut vahvasti siinä uskossa että kalla on vain leikko-kukka, mutta sehän on hyvinkin pitkään kukkiva, juuri aurinkoiselle pihalle sopiva – ainakin myyjän mukaan 😜 Katsotaan miten meikäläisen niiden kanssa käy, tuleeko kukkia vai pelkkää vihreää lehteä vaiko kumpaakaan? 

   
   

Muutama ”ihmekukan” juurakko tuli myös mukaan. Ystävän kanssa molemmat näitä mielenkiinnosta mukaan plokattiin, katsotaan sitten miten runsas kukinta on. 

 

Löytyi kotiportille tai itseasiassa sisääntulokuistin viereen/läheisyyteen yksi koristekin, suloinen peikko kukkakoreineen. Tähän pieni määrä multaa ja jotain varjon ja kuivuuden kestävää, vihertävää kasvia, niin hyvä tulee! Kaunis porttivahti ja tervetulotoivotus tulijoille 🙂 

  

Advertisement