Avainsanat

, , , , , , ,

Viikko, vähän toista, on hurahtanut siivillä. Tuntuu itseasiassa melko epätodelliselta että kirjoitustauko on venahtanut näin pitkäksi. Syitä on varmasti monia, mutta työkaverin lanseeraama termi: ”säätö-sättäys-säätö” ei ole sieltä vähäisimmästä päästä – se kuvastaa erittäin hyvin kulunutta viikkoa. On menty lasten asioissa sinne ja tänne, hoideltu taloprojektia, pidetty siellä palavereja, sähköpostailtu sitäkin tiheämmin, tilailtu pyyhekoukkuja ja wc-paperitelineitä, etsitty wc-harjoja, haettu, palautettu ja uudelleen haettu verhotankoja ja jopa tilattu kuusiaita netistä! On se tekniikka jo pitkälle mennyt 🙂 Mutta jos yhdellä kuvalla fiiliksiä kuvaisin,niin hymiön merkkaisin. Paljon pieniä etenemisaskelia… ja tadaa! on se käyttöönottotarkastuksenkin päivä jo päätetty!

Käyttöönottosiivousten ollessa jo hyvällä mallilla (ei toki ihan valmiita vielä), on verhotankojen saavuttua aika siirtää katseet verhoihin! Siinä vasta onkin mahdollisuuksien määrä likimain rajaton. Eksyminen Eurokankaan nettisivuille oli kuin bensaa liekkeihin.

Keittiön ja kodinhoitohuoneen valko-harmaaseen värimaailmaan olisi ihana saada suoraksi ripustettava musta-valkoinen tai harmaa-valkoinen, raidallinen kappaverho. Toisena vaihtoehtona voisi olla valelaskosverho, mutta saattaapi olla se että tuo suorempi ja sileämpi olisi parempi. Joka tapauksessa alakäänteeseen kannattenee laittaa joku ohut rima sisään, jotta reuna laskeutuu suorana. Toisaalta tälläinen pyöreä alareunakin voisi olal kiva, joskin sopinee enemmän lastenhuoneeseen, kuten täälläkin. Ylläri-pylläri, tämäkin kangas (ainakin ylemmän kuvan kangas) löytyy Ikeasta 🙂

Raitaverhomalli keittiöön

 

 

Pikkupoikien huoneseen mieli tekisi jotain ihanaa Eero Aarnion verhoa. Toisaalta pitää olla varovainen, ettei kuviot lähde riitelemään kun seinää jo komistaa Cars-tapetti.

Cars-tapetti

Huoneessa katto on valkoinen ja muut seinät Tikkurilan ”paperi” -maalilla maalatut, niin sopisiko Cars-tapetille pariksi joku alla olevista? Verho saisi olla lapsenomainen, värimaailmaltaan lämpimän sävyinen olematta kuitenkaan liian intensiivinen. Auto teemaan sopisi toki autot ja lentsikat, mutta onko paljon sitten jo liikaa? Isot kuviot ovat rauhallisia, mutta jos ovat liian isoja jää kuvion (=raportti) toistuminen liian harvaksi.

 

 

Olohuoneen verhotukseen tuo omat haasteensa lähes koko seinän mittaiset ikkuna- ja oviaukot. Verhotanko-pohdinnoissa päädyttiin lopulta siihen ratkaisuun että perinteisellä tanko-ratkaisulla mennään, joten yli 4m tankoon on tuotava välituet. (Tämän päätöksen taustalla olevasta härdellistä olisi ainakin kahden postauksen verran tarinaa, sen verran paljon sählättiin Ikeassa ja K-raudassa…) Välitukien käyttö puolestaan johtaa siihen, että verhoja ei voi vetää sivuilta yhteen kannakkeiden vuoksi. Mutta onneksi on säleverhot.  Sivuverhoratkaisuissa olen jotenkin ihastunut siihen ratkaisuun, että on yksi selkeä, isokuvioinen verhopituus, jota pehmentämässä ovat ympärillä olevat yksiväriset, ohuempaa materiaalia olevat verhot.

Tässä blogissa on juuri sellainen toteutus, kuin olen itsekin haaveillut. Meillä tämä printtiverho sijoittuisi todennäköisesti makkarin puoleiseen reunaan, jossa myös terassille vievä on. Printteinä haaveilen alla olevaa Marimekon kaivoa, mutta myös Isot kivet tai Bottna olisivat kivoja.

 

 

Toisaalta, ei sen aina tarvitse tiettyä tuotemerkkiä olla, edullisemminkin saisi oikein kaunista, vastaavaa tunnelmaa.

 

Teinien huoneessa verhotus törmääkin, kuinka ollakaan lauseeseen ”Ei! Yök! En haluu!” Haasteensa näiden huoneisen verhotukselle luo myös huoneiden tapetit. Lauta-kuvioiset tapetit sinänsä ovat hienot, mutta yhteensopivuus jonkun verhon kanssa saattaapi olla hankalampi löytää. Puhumattamaakaan tämän yhdistelmän yhteensopivuudesta teini-angstin kanssa. Näitä pitää siis vielä pohtia 🙂

 

 

 

Advertisement