Voihan vakio! Kerrankin nyt näin päin, projektin aikana niin monesti on säädetty vakiosta poikkeavia ratkaisuja mutta nyt oletin vakiota (itseasiassa vissiin ihan standardoituakin!) saavani kun ei muusta ole sovittu.
Kiitos Ikean tämäkin selvisi nyt ennenkuin projekti on päätöksessään. Keittiösuunnitelmissa jo pohdittiin lusikkalaatikoiden sijoittelua ja jakoa, jotta tavarat pysyvät paikoillaan olematta kaikki ihan sekaisin keskenään. Aikoja sitten päädyttiin hyödyntämään Ikean bambuisia Variera-lastikoita.
Ikea-reissun jälkeen innolla kotiin availemaan tyytyväisesti hyräillen paketteja ja iloisena asettelemaan lokerikkoja laatikoihin. Yhtäkkiä kupliva ilo vaihtui raskaaseen sadatteluun! Standardikokoinen lokerikko ei mahdu standardikokoiseen laatikkoon! Ei sitten millään! Ei auta kuin ottaa mittanauha käteen ja ihmetellä missä vika.
Lokerikkoja on eri levyisiä, mutta syvyyssuunta on kaikissa sama, tasan 50cm, joka on juuri oikea mitta standardikokoiseen laatikostoon. Laatikoston syvyys on 60cm ja vaikka miten laskisi tuosta pois laatikon levy- ja runkomateriaalin jää jäljelle vähintään tuo 50cm. No mitä meillä sitten on, jos ei 50cm? Mittaustulos kertoi omaa raadollista totuuttaan, sillä syvyys on vain n.43-45cm. Eli paljon vähemmän kuin pitäisi olla! Eihän tuohon syvyysmittaan saa minkäänlaisia hyödyllisiä, järjestelmällisiä ja kauniita lokerikkoja!
Kiukuttaa ja ketuttaa; kaikki pitäisi olla aina tarkistamassa itse. Eikä tullut edes mieleen että edes pitäisi. Eniten ketuttaa se, että kodinhoitohuoneen välioveakin siirrettiin ihan vain sen takia että standardikokoinen alalaatikosto paikkaansa mahtuu! Lisäksi surettaa se, että jos tätä pyytää korjaamaan on kyseessä iso juttu eikä onnistu jättämättä jälkiä (kiskojen vaihto pidempiin, laatikoiden rungon vaihto jne) ja lisäksi vie aikaa luultavasti paljon!
Mutta en mä halua mitään epäkäytänöllisiä mini-laatikoita!
Meille kävi ihan samalla lailla =D. Tuunattiin sitten laatikko lokerikkoon sopivaksi.
TykkääTykkää
Ihmetyttää vain standardien merkitys, jos niistä ei tarvitse välittää.
Mittatilaustyöksi menee lokerikon tekeminen ja se taas maksaa.
Sorry kun tarkastelen, mutta Tuunasitteko Tiina siis laatikkoa vai lokerikkoa?
TykkääTykkää
Minkä keittiöfirman keittiö teillä on? Huomasin tuon saman silloin kun aloimme tätä keittiötä suunnitella – ihmettelin kun kuulin että vakiosyvyys on joku 54 cm ja Ikean runkojen syvyys oli isompi. Vanhassa kodissa olimme tottuneet ikean syvyyteen eli työskentelytasollakin oli mukava syvyys. Siitä emme halunneet ainakaan tinkiä, joten otimme Kvikin ekstrasyvöt laatikostot, 67cm. 🙂 mutta muistan että silloin hoksasin että ikean laatikonsisusteetkaan eivät mahdu joka keittiöön..
TykkääTykkää
Aika yllättävä tuo 54cm? Meillä taso on kyllä sen 60cm mutta sen alla on tilanne toinen.
Luin justiinsa pätkän: ”Euroopassa keittiökalustevalmistajat ovat yhdessä keittiön kodinkoneita valmistavien yritysten ja eri maiden standardointiviranomaisten kanssa sopineet yhteisestä mitoituksesta niin, että sekä irralliset että kalusteisiin integroitavat keittiökoneet mahtuvat syvyys-, korkeus-, ja leveysmitoiltaan tarkoin keittiökaappien väliin tai sisään (ja tässähän meillä ei ole mitään ongelmaa!!). Kalusteiden ja koneiden vakiosyvyys on n.60cm, tasojen korkeus n.90cm ja kodinkoneiden yleisin leveys on 60cm. Suurempaa vaihtelua esiintyy vähemmän kriittisissä mitoissa kuten sokkelien tai jalkojen korkeudessa, …..”
TykkääTykkää
Siskoni tappeli samantyyppisen ongelman kanssa 😦
TykkääTykkää
Miten hän sai asiaa ratkaistua?
Nyt olisi kaikki vertaistuki poikaa….
TykkääTykkää
Luulen, että heivasi lokerikon mäkeen… kyse taisi olla muovisista lokerikoista.
TykkääTykkää
Aa.
Edelleen tuntuu kummalta kun pöytätaso on tasan sen 60cm ettei siihen sitten millään 50cm syvä laatikko sopisi 😦 😦
TykkääTykkää
Voi ei, näitä vastoinkäymisiä tulee usein kohdattua Ikean ja muiden valmistajien tuotteiden välillä
TykkääTykkää
Niimpä. Onneksi Ikea on näistä kahdesta se pienempi, mutta harmittaa silti
TykkääTykkää