Voihan vakio! Kerrankin nyt näin päin, projektin aikana niin monesti on säädetty vakiosta poikkeavia ratkaisuja mutta nyt oletin vakiota (itseasiassa vissiin ihan standardoituakin!) saavani kun ei muusta ole sovittu.

Kiitos Ikean tämäkin selvisi nyt ennenkuin projekti on päätöksessään. Keittiösuunnitelmissa jo pohdittiin lusikkalaatikoiden sijoittelua ja jakoa, jotta tavarat pysyvät paikoillaan olematta kaikki ihan sekaisin keskenään. Aikoja sitten päädyttiin hyödyntämään Ikean bambuisia Variera-lastikoita.

 

Kuvat: Ikea

 

Ikea-reissun jälkeen innolla kotiin availemaan tyytyväisesti hyräillen paketteja ja iloisena asettelemaan lokerikkoja laatikoihin. Yhtäkkiä kupliva ilo vaihtui raskaaseen sadatteluun! Standardikokoinen lokerikko ei mahdu standardikokoiseen laatikkoon! Ei sitten millään! Ei auta kuin ottaa mittanauha käteen ja ihmetellä missä vika.

Lokerikkoja on eri levyisiä, mutta syvyyssuunta on kaikissa sama, tasan 50cm, joka on juuri oikea mitta standardikokoiseen laatikostoon. Laatikoston syvyys on 60cm ja vaikka miten laskisi tuosta pois laatikon levy- ja runkomateriaalin jää jäljelle vähintään tuo 50cm. No mitä meillä sitten on, jos ei 50cm? Mittaustulos kertoi omaa raadollista totuuttaan, sillä syvyys on vain n.43-45cm. Eli paljon vähemmän kuin pitäisi olla! Eihän tuohon syvyysmittaan saa minkäänlaisia hyödyllisiä, järjestelmällisiä ja kauniita lokerikkoja!

Kiukuttaa ja ketuttaa; kaikki pitäisi olla aina tarkistamassa itse. Eikä tullut edes mieleen että edes pitäisi.  Eniten ketuttaa se, että kodinhoitohuoneen välioveakin siirrettiin ihan vain sen takia että standardikokoinen alalaatikosto paikkaansa mahtuu! Lisäksi surettaa se, että jos tätä pyytää korjaamaan on kyseessä iso juttu eikä onnistu jättämättä jälkiä (kiskojen vaihto pidempiin, laatikoiden rungon vaihto jne) ja lisäksi vie aikaa luultavasti paljon!

Mutta en mä halua mitään epäkäytänöllisiä mini-laatikoita!

Advertisement