On kuin talo olisi herännyt henkiin, sähköjen kytkennän ja valaistuksen myötä raksa taas ison askelen verran enemmän koti. Aivan parasta oli ajaa pihaan kun ei enää tarvinnut kännykän taskulampun turvin kaivaa avainta ja näppituntumalla availla lukkoja ja ovia.

Myös sisälle päästyä olo oli kuin lapsella karkkikaupassa, jokaista katkaisijaa oli pakko kokeilla, mikä valo syttyy mistäkin. Taisi naapurustolla olla hauskaa seurattavaa; valot pois – valot päälle – pois – päälle jne 🙂

Erittäin iloista oli huomata että monien säätöjen/murheiden (maalaukset, liimaukset yms) valolistat olohuoneessa olivat käyttöönotettuina paljon kauniimmat kuin olisin osannut edes toivoa! Iso kiitos ideasta kuuluu Arille, jonka suunnittelema led-listan profiilia meilläkin luvalla imitoitiin. Heidän blogistaan voi lukea lisää hyvistä kokemuksista ja ratkaisuista valolistojen suhteen.

IMG_6549-0

Valolistaa on olohuoneessa viisi metriä eli seinästä seinään. Valolistaa jatkuu kuin katkeamattomana seinän toisella puolella makuuhuoneessa samalla korkeudella vielä neljä metriä lisää. Valonauhaa on siis 9m verran ja ihaninta tässä on se, että valo siirtyy huoneesta toiseen lasivälioven läpi.

IMG_6556

Toinen asia, jonka ihanuudessa yllätyin oli huuvan led-nauha! Asomet:n porukat sen ideoi ja Mäkelän porukat toteutti. Perinteistä huuvan muotokieltä yhdistettynä nykyaikaiseen epäsuoraan valoon ja lopputulos on loistava! Eipä jää hämäräksi puuhailuksi ruuan laitto puuhellalla.

Keittiössä epäsuora valaistus on yläkaappien ala- ja yläpinnoissa. Näin ne antavat hyvän työvalon olematta kuitenkaan huomiota kiinnittäviä varsinaisia valaisimia. Tällä sijoittelulla myös korostuu keittiön ”highlightit” eli Stalan komposiittiallas, Oras Optiman hana ja tuo ihana liesituuletin, joka tosin on 6-vuotiaan mielestä tv 🙂

Kylpyhuoneessa epäsuoran valon ansiosta on ihanan selkeä, rauhallinen tunnelma mutta kuitenkin hyvä näkyvyys. Epäsuoran valon ansiosta kiiltävien kaakelien ja kromi-pintojen käyttö on mahdollista ilman ikäviä häikäisyjä ja heijastuksia.

Saunaa voisin hehkuttaa vaikka kuinka paljon! Kiitettävää timpurityötä, tarkkaa jälkeä ja nyt vielä Cariitin kuituvalot selkänojan takaa ylös ja alas suunnattuina. Hyvä valaistus ja kauniskin vielä 🙂

Yksi visio, josta sähkösuunnittelussa päästiin nopeasti samalle aallonpituudelle oli eteisaulan valaistus. Toivoin isoa kattopaneelia, joka huomaamattomasti häviää kattoon kun ei ole käytössä,  mutta päällä ollessaan olisi kuin kirkas auringonpaiste kattoikkunasta. Ja tämä visio toteutui loistavasti! Alla oleva kuva (kuten muutkin tämän  postauksen kuvat) ovat jälleen käsittelemätöntä kännykkä-laatua iltahämärässä mutta katsokaa mikä valkeus eteisessä! Eikä epäsuoruutensa ansiosta siltikään häikäise yhtään!

 

Itse led-paneelihan ei kuvassa näy, vaan on suoraan kameran yläpuolella.

 

Eikä parane unohtaa julkisivuja! Ulkovalojen mallli muuttui vielä kalkkiviivoilla eikä yhtään hullumpaan suuntaan! Nyt valaisimet ovat sopivan kokoiset myös valoisella aikaa, eivätkä silloin kiinnitä liikaa huomiota.

On se kaunis jo nyt! 😍
PS. Yritän vkoloppuna saada teille parempia kuvia toisella kameralla ja paremmin keskittyen kuvakulmiin yms, kun nämä känny-räpsyt ei laadullaan loista. Mutta osaako joku kertoa, miten ja millä asetuksilla kannattaa valoja lähteä kuvaamaan, ettei kaikki muu olisi ihan pimeää?

Advertisement