Uusi, omien toiveiden mukaisesti tehty talo on juuri sellainen kuin olet toivonut. On nippelit ja nappelit juuri sillä paikalla kuin olet ne toivonut. Tämä toimii sekä hyvissä ja huonoissa ratkaisuissa. 

Nyt rakentamisen viime metreillä on sinänsä varsin jännittävät hetket käsillä, sillä tässä vaiheessa ne kaikki viime kuukausien aikana tai kuukausia sitten tehdyt suunnitelmat nyt realisoituvat, sopivat yhteen tai eivät. Täten myös omat ”suunnittelukukkaset” paljastuu. 

Kun yhdistelee (tai siis yrittää  yhdistellä) sekä kaunista ehkä selkeälinjaistakin ulkoasua että käytännöllisesti ja toiminnallisesti hyvää ratkaisua on hyvin mahdollista että jompi kumpi ontuu. Suunnittelu on älyttömän vaikiaa hommaa! 

Näin siis tässäkin asiassa. Olin  pyytänyt keittiökaappien pohjaan led-nauhaa ja samaan aikaan suunnitellut keittiöihmisten kanssa mahdollisimmat selkeälinjaiset keittiökalusteet, jotka ovat hyvin helposti puhtaana pidettäviä ja siten armeliaita siivottavia, keittiössä kun rasvainen pöly on se suurin tekijä. Ja se kun ei irtoa millään pölyhuiskulla :/

Tältä ne nyt näyttävät yhdessä. Sitä sain mitä tilasin, mutta miten tämän nyt saan pidettyä puhtaana ja ehjänä? Led-lista tai –profiili olisi ollut se sana jota mun olis pitänyt pyynnöissäni led-nauhan sijasta käyttää. 

  

Toinen mokani oli suunnitella led-nauha kuivauskaapin alle. Tämä suunnittelukukkaseni oli kuitenkin mukavasti korjattu, iso peukku siitä! Voi kumpa olisin osannut pyytää tuota listaa (vaikka matalampanakin) joka kohdalle kaapin alle. 

  

Myös wc:ssä suunnitteljan taitoni kukoistaa. Suunnittelin että peili olisi tilaan nähden mahdollisimman suuri, mutta siten että valonauhan valo loistaa kauniisti takaa seinän kautta heijastaen esiin. Ajatuksena oli saada muuntaja peilin taakse, ja peili ”johdottomaksi”, ihan kuten monessa muussakin kohteessa ollaan nähty. Jotain kuitenkin tapahtui, ehkä muuntaja oli liian paksu peilin taakse tai suunnittelemamme kiinnikkeet eivät toimineet kuten toivottiin. Seurauksena nyt se, että muuntaja löytyy nyt viereisestä kaapista.  Muuten siinä mitään olisi, onhan siellä tilaa, mutta johdot jää nyt näkyviin, ja led-valon loistaessa peilin takaa sivuille johdot ovat oikein framilla valokeilassa ollessaan. Pitää kysellä miten tätä kohtaa voitais vielä stilisoida? 

  
Terassitkin on saatu rakennettua, vielä kun päästäisiin kaiteiden kanssa eteenpäin. Mutta se johtunee enemmän kirjoittajasta kuin raksaajista 🙂 Mutta iso peukku timpureille, bongasivat suunnitelmista muutamia kohtia joita kannattais funtsia uudelleen. No, tänään on tämäkin asia nytkähtänyt eteenpäin ja siitä sitten seuraavassa postauksessa! 

  

Postauksen kuvat ovat taas luokkaa ”kännykkä”, mutta josko viikonloppuna saisi vähän laadukkampiakin kuvia eetteriin 😉 

Advertisement