Huh, mutta kyllähän onnistuu taas helposta asiasta vaikean tekeminen helposti 🙂 

Muuttoon aikaa muutamia viikkoja ja jotta muuttolupa irtoaa, niin kaiteet pitää kuisteissa ja terassissa olla. Mutta enpä ole aiemmin tullut pohtineeksi muten montaa erilaista mallia ja materiaalia niitä onkaan! Ainoa mitä on päätetty, on valkoinen väri, ja käytännössä tämä on vain alkusoittoa koko kaiteen hahmottamiselle. 

Perinteinen aita on kaunis. Tässä välitys on noin 4cm luokkaa ja korkeus tuon lumen alla 100cm luokkaa, noin mutu-tuntumalla. 

  

 Hieman tavallista kapeamalla välityksellä (tässä 2cm) saa hyvin suojaavankin kaiteen. Tässä korkeus mitattuna 100cm. 

   
 

Toisaalta erilaiset vinorima, säleikkörima-aidat ovat kovasti nyt suosiossa. Omalla asuinalueellammekin lähes kaikilla on kaiteet rimoituksella rakennetut. 

Googlen ja netin kuvahaussa on monenlaisia toteutuksia. Ensinnäkin rimojen paksuudet vaihtelee ja välitys vaikuttaa selvästi lopputulokseen. Vakiona myytävistä vinorimoista se tukevampi tuntuu olevan suositumpi. Alla muutamia otteita bloggaajien aidoista…

Vihtorin rannan hirsimökin kaide on yksi suosikeistani sekä ulkoiselta yleisilmeeltään, mutta myös postauksen kuvissa näkyvien yksityiskohtien osalta. Käyhän katsomassa! 

Elämäni huoneet -blogissa oli niin ikään rakennetttu kaunis, valkoinen rima-aita 

Myös Omavalkoinenkoti-blogissa oli ihanat kaiteet, näistä laitoin bloggaajalle tarkempaakin kyselyä millaisesta materiaalista ja rimavälein kaunokainen on rakennettu. 

Lisäksi vielä viimeistelyt. Rakojen korkeudet kaiteen ala- ja yläosassa, päällys-lankun mahdollinen käyttö, sen leveys ja profiili, rimojen päädyn viimeistelyt ja kulmien asennukset jiiriin vai porrastaen…. Päätöksistä on siis todellakin helpompi tehdä vaikeempia kuin helpompia… 

Mikäköhän aita/kaide tähän kokonaisuuteen sopisi?  (Viime kesäisiä kuvia tuoreempien ulkokuvien puutteessa) 

IMG_6993IMG_4674IMG_4653
IMG_4558

Päätyterassille ja sisääntulokuistille varmaankin vähän korkeampaa (mutta miten korkeaa?) näkösuojaksi sivuille ja matalampaa eteen. Mutta entä olohuoneen isolle terassille? Koko ympärykselle metrinen vakiokorkeusko? 

Mainokset