Onpa ollut vauhdikas viikonloppu! Pääosassa viikonlopun touhuissa ovat olleet valolistat, tyyppiä A ja B. Mielikuvituksen puutteessa siis nimesin seinän valolistan A:ksi ja valopeilin listan B:ksi 🙂 

A-tyypin listaa on pähkäilty jo kuukausia ja askelmerkkien piti olla selvillä jo hyvän aikaa ennen eilistä. Muissa asioissa sähköliikkeeseen soitellessani, tuli puheeksi led-nauhat ja kuulin yllätykseni että led-nauhan alustaksi suositellaan metallia sen jäähdyttävän vaikutuksen vuoksi. Eihän tuo nauha nyt paljoa kuumene, mutta jäähdyttämällä sekin vähä, saadaan kuulemma selvästi lisää käyttöikää nauhalle. Lämpö kun kuulemma niitä kuormittaa selvästi. 

Vaihdettiin sitten lennosta plan B esille ja samantein toteutukseen. Bauhaussista lauantaina hakemaan mahdollisimman ohutta jalkalistaa, mutta silmiin osuikin höylälista 5mm x 40mm, eli alle puolet jalkalistan paksuudesta. Tämän toiselle puolelle liimattiin L-mallinen alumiinilista 10mm x 10mm. Alumiinilistan korkeutta listan pinnassa muuttamalla saatiin sommiteltua listan kaltevuutta seinästä ja päädyimme korkeuteen 1/3 yläreunasta laskettuna. Näin kaltevuus on sellainen ettei alumiinilistan pintaan liimattava valonauha näytä suoraan kattoa kohti, vaan pienessä kulmassa viistosti vähän keskemmälle huonetta. Koko listan paksuus on siis paksuimmalta kohdaltaan 15mm ja leveimmiltään tuon 40mm. Ja maalatessa lista seinän sävyllä (Tikkurila, paperi) se häviää hyvin kivuttomasti seinään. 

Siihen se hyvä tuuri sitten jo loppuikin…. Pintamaalin maalausjälkeen en ole lainkaan tyytyväinen. ”Pölyklönttejä” ja siveltimen vetoja koko listan matkalta. Täytyy katsoa miten sitä sais huomenna paranneltua :/ Tulipahan todettua että ei tulis meikäläisestä maalaria kun ei 12m listaa saa maalattua kunnolla :/ 

 

Yläkuvassa alumiinilistan sommittelua ja alakuvassa listat pohjamaalattuna. Siihen se hyvä jälki sitten loppuikin. Valmiista listasta kuvaa vasta kun saadaan laatu kuntoon.


Valolista tyyppiä B on siis valopeilin  takana kulkeva lista. Toiveidemme mukainen valopeili maksaisi valmiina ostettuna rapiat 400€ joten pienellä askartelulla pääsee hyvin tuntipalkoille 🙂

Peilinä on siis hyvin tavallinen Ikean Godmorgon 100x96cm. Peilin takana, 2,5cm etäisyydellä reunasta kiertää alumiininen H-lista (24×16) joka on kulmistaan sahattu jiiriin. H-listan paksuus määrittelee peilin etäisyyden seinästä ja led-nauha liimataan H:n sisäpintaan. H-lista toimii myös kiinnitteenä seinään ruuvatuiden tavallisten peilikiinnikkeiden parina. 
 

Peilintaus kokonaisuudessaan

 
 

Listan asettelu ja kulman jiiri


Tuli saman viikonlopun aikana myös aloiteltua kaappien siivousta ja ikkunanpesu-projektia. Kaikkien makkareiden ja kodarin kaapit tuli putsattua käyttökuntoon, mutta Voi pyhä Sylvi miten paljon pölyä voi olla yksin ikkunanpielissä! Etenkin olohuoneessa ja keittiössä joissa on isomman tilan vuoksi sahattu enemmän. Onneksi makuuhuoneiden ikkunoiden kanssa, jotka enää pesemättä, pääsee kovasti paljon helpommalla. Se tosin menee vasta ensi viikkoon, työpäivien jälkeen kun on jo kovin hämärää, ettei siivoamisesta tule enää siinä valossa mitään. 

Mainokset