Wc:n peiliseinä kaipaa niin ikään nopeita toimenpiteitä. Suunnitelmia ja ajatuksia on ollut puoleen ja toiseen, toiset parempia ja toiset ei ihan niin hyviä. Viimeksi suunnittelin koko seinän mittaista peiliä, jossa olisi valonauha takana. Peili ja valonauha ovat suunnitelmissa edelleen, mutta yksi aiemmissa suunnitelmistamme tehdyissä päätöksissä nousi esiin yksi rajoittava tekijä, nimittäin pistorasia! Olimme toivoneet peiliseinälle sitä ja siinä se nyt on. Emme olleet silloin hoksanneet että se olisi voinut olla ehkä vähän sivummassa. Mutta siinä se nyt on, itse sen siihen halusimme. 

Onneksi Ikea auttaa….taas! 

Mittasuhteet seinällä ovat siis siten että seinästä pistorasian toiselle puolelle on himpun vajaa 50cm ja siitä eteenpäin toiseen nurkkaan on matkaa himpun päälle 110cm. 

  

Näin ollen iso, koko seinän mittainen peili ei tuohon sovi ja toisaalta jos peilin jättää vain pistorasian vasemmalle puolelle jää seinä vähän keskeneräisen tai ei-ihan-loppuun-asti -suunnitellun näköiseksi. Joten surffailin taas Ikeassa ja löysin harkittavan ehdokkaan; Bestå -sarjan! 

Jospa tuohon seinälle, pistorasian korkeudelle, pistorasian oikealle puolelle asentaisi Bestå – sarjasta 20cm syvän, 38cm korkean ja 60cm leveän seinäkaapin. 

Mainoskuvassa kaluste on lattia-asennuksella, seinälle laitettaessa nuo jalat jäävät luonnollisesti pois.

Tälle oveksi joko yksivärinen valkoinen tai huurelasi-aukollinen ovi. Voisi sopia hyvin kiiltävien valkoisten laattojen viereen? 

  

  Asennettaessa voisi takaseinän levyyn tehdä kolon pistorasialle, jolloin rasia menisi mukavasti piiloon mutta olisi edelleen helposti käytettävissä. 

Peilille jäisi tilaa vähän päälle 100cm. Näin ollen Godmorgon -peili 100×96 sopisi tähän vaakasuuntaan hyvin. Ja taakse se led-nauha. Loistetilaa jää melko vähän sivuille, mutta kiiltävän kaapin ja kuiltävien laattojen kautta valo kyllä heijastuu. Ja toki vapaata tilaa alas- ja ylöspäin on edelleen runsaasti. 

  

Tässä teippauksilla hahmotelmaa peilin ja kaapin sijoittelusta. Toinen vaihtoehto olisi sama kaappi 60cm korkeana, mutta olisiko silloin jo liian massiivinen ja ahtaan oloinen? Miltä näyttää, onnistusiko suunnitelma? 

Mainokset