Yksi päätöksistä on vielä lapsen kengissä. Wc:n ja kylpyhuoneen peileistä kun ei ole kuin suuntaviivat selvillä. Ainoa varma asia tässä peilipulmassa on se, että näiden yhteyteen kuuluva valaistus toteutetaan ledeillä tai ledinauhalla.  Kommentit ja ideat näiden suhteen ovat siis erittäin tervetulleita!

Sekä wc:hen että kylpyhuoneeseen tulee yleisvaloksi kattoon upotettu led-valaistus. Tämän lisäksi peilin yhteyteen tulee kohdevaloa. Wc:ssä kohdevalaistus tulee peilin taakse, mutta toteutustapa on vielä päättämättä. Vaihtoehtoina lähimpänä ovat seinän kautta heijastaen tai peilin reunoilta läpi loistaen. Kylpyhuoneeseen on päättämättä myös valinta peilin ja peilikaapin välillä. Päättämättä on myös se tapa, jolla nämä laatoitettuun seinään kiinnitettäisiin. Eipä siis ollutkaan mikään pieni kokonaisuus tämäkään.

Wc:hen allaskalusteryhmä on tulossa vasemman puoleiselle seinustalle, koko seinän leveydeltä kun taas wc-istuin tulee tuohon päätyseinän eteen.

Kylpyhuoneessa allasryhmä on tulossa tiukkaan väliin tuohon ikkunan ja suihkuseinäkkeen välisellä seinän osuuudelle. Allasryhmän ja seinän väliin on tulossa vielä wc-istuin.


 

Kalusteiden materiaalit ovat samaa kuin keittiössäkin, antrasiitin väriset laminaattiovet ja tumma, mahd paljon kiveltä näyttävä laminaattitaso. Kylppäriin Noron Loop -allas ja wc:hen hieman kantikkaampi, tasoon upotettava allas.


Näillä edellä kuvatuilla spekseillä pitäisi siis peilit/peilikaapit ja valot valita! Kylpyhuoneen osalta päätöksen tekeminen on vasta alkumetreillä, sillä ollaan miehen kanssa vielä eri linjoilla peilin / peilikaapin valinnassa. Hän haluaisi peilikaapin ja itse haluaisin mahdollisimman vähän perinteisen näköisen systeemin jolloin suosikkina olisi valopeili. Toisaalta säilytystilaa on kylppärissä todella vähän joten sen puolesta peilikaappi on kyllä perusteltu. Tiukkaa vaan tekee löytää millilleen max 400 mm levyinen kaappi, kun vakiot alkaa 50 sentistä.

Ikealla olisi yksi sopiva peilikaappi Godmorgon sarjassa, mutta sitten jää epäsuora valo saamatta tai pitää värkätä jollain muulla systeemillä. Onko jollakulla kokemusta tästä? Mitat siinä olisi kohdillaan, mutta kuvassa näkyvä, tuo erillisenä ostettava valaisin ei näytä hyvältä. Millaisia ehdotuksia teillä olisi tälläisen peilikaapin valaisemiseksi?


No sitten ne valopeilit tai peilit epäsuoralla valolla. Rakkaalla lapsella on monta nimeä 🙂 Näissä haasteena on valinnan lisäksi myös kiinnitysviritelmän luominen, jos näitä lähtee itse rakentamaan ja/tai tuunaamaan, kuten kesällä suunnittelimme. Millaisia kiinnitys-systeemejä kannattaisi kokeilla? Peilinhän olisi tarkoitus jäädä irti seinästä jotta valo loistaa hyvin eikä peilin pintapuoleen saa tulla mitään jälkiä tai kiinnikkeitä näkyviin.  Onko jollain kokemusta tästä? Toimiiko tässä linkissä tehty kiinnitystapa oikeasti? Mitään piuhoja kun ei haluta näkyviin tulevan.

Vantaan asuntomessuilla näimme tälläisen kiinnitystavan, mutta miten tämä on seinään saatu kiinni jäi epäselväksi.

Asuntomessut 2015 073

 

Olisiko jollakulla kokemusta kumpi on käytössä parempi tai kumpaa ei kannata hankkia? Antaako seinän takaa loistava valo riittävästi tehoa tarkkaan puuhaan peilin edessä vai häikäiseekö eteenpäin, peilin läpi tuleva valo silmiin? Me luulimme että asia selvisi jo viime kesän asuntomessuilla, mutta nyt kun valinnan tekeminen on konkreettisesti käsillä, niin epävarmuus nousee uudelleen. Kumpi on sittenkin parempi?

Kannattaisiko valita peilin läpi tuleva valo?

IMG_5922

Kuva täältä

 

Vai peilin takaa, seinän kautta valaiseva valo?

 

IMG_5923

Kuva täältä

 

Asuntomessut 2015 067

Kuva Vantaan asuntomessuilta,

 

 

 

 

Mainokset