Jo jokin aika sitten vihjailin  kodinkone-suunnitemista.  Niiden hankintapäätös on yksi niistä harvoista, jotka ovat pysyneet muuttumattomina koko projektin ajan, hankintaansa asti. Nyt voi olla aika eritellä millaisia laitteita ollaan hankkimassa. Kyseessä siis Whirlpoolin ja Elektroluxin koneet, jotka on vain uudelleen nimetty Ikean nimikoodin mukaisiksi. 
Syitä tähän, ehkä yllättäväänkin valintaan on monia; 

  • Meillä on ollut varsin hyvä tuuri Whirlpoolin koneiden kanssa, mm. kuivausrumpu täyttää jo 14v piakkoin ja yhä pelittää moitteetta. Pesukonekin olisi yhtä vanha, jos en käyttövirheenä olisi sitä rikkonut 10v iässä. 
  • Ikea myöntää koneilleen 5v takuun, joka ei ihan aina itsestään selvyys ole, tyypillinen takuu kun tuntuu usein olevan 2v molemmin puolin. Takuun ansiosta ei myöskään  tartte ihan pian lähteä koneita uusimaan.
  • Ikean tuotteisiin saadaan hyvää tekniikkaa edullisesti. Tekniikkaa ja ”hifistelyä” josta muualta hankittuna joutuisi pulittamaan pitkästi enemmän. (Kyllä, kodinkonepaketti on kilpailutettu!) Onpahan joukossa yksi kuluttajalehden testivoittajakin! 
  • Energiataloudellisuus on tärkeä tekijä, koska näin suuressa perheessä toistoja kodinkoneille tulee paljon. Esimerkiksi apk pyörii 1-2x/vrk, pesukone 2-3x/vrk ja niin edespäin. Näin ollen muutamakin litra per koneellinen enemmän tekee yli tuhannen litraa vuodessa tuhlattua vettä ja sen lämmitykseen käytettyä sähköä.

Mitä siis tulemme valitsemaan: 

 

Uuniksi Kulinarisk (tämä on se testivoittaja)


 

Induktiotasoksi Smaklig

  
 

Jääkaapiksi Frostfri


 

Pakastimeksi Frostfri

  

Astianpesukoneeksi 15 astiaston vetoinen Välgjord

Kalusteisiin upotettavaksi mikroksi Framtid

Koneiden värimaailma sopii hyvin antrasiitin värisiin lattialaattoihin ja keittiön alalaatikostoihin sekä tummaan tasoon ja mustaan liesituulettimeen, joten yhtenäinen ilme toivottavasti säilyy. 

Käytössä valinnat sitten punnitaan ja tulee nähtäväksi tehtiinkö valinnat oikein. 

Mainokset