Avainsanat

,

Viimeisin hämmennystä aiheuttanut kuvio on tältä viikonlopulta ja nimeltään ”Case väliovi ja sen painike”. 

Urakkasopparissa aikoinaan sovittiin välioviksi 3 peiliset väliovet, 12-ruutuinen lasipariovi makuuhuoneeseen (=jonain päivänä lasten kasvettua siis kirjasto) ja 8-ruutuinen väliovi eteiseen. Eipä tullut ensikerta-rakentajalle mieleen että tämäkin käsite voi pitää sisällään niin monen monta vaihtoehtoa. 

Case rävähti esille perjantaina, kun tuli kysymys sopiiko lasiparioveksi 10-ruutuinen ovi sovitun 12-ruutuisen sijasta. Saatiin linkki jossa oven tiedot olivat. Kuten jokaisen päätöksen kohdalla pitää asia varmistaa ennenkuin sanoo joo tai ei, niin tässäkin tapauksessa. Käytiin siis Matti-Oven sivuilla illalla kun töistä päästiin ja saatiin hulivilit nukkumaan. Tykästyttiin niihin Arki-sarjan oviin kovin; massiivipuurunko, puiset, käsintehdyt ikkunalistat ja kauttaaltaan maalatut reunat. Ruutujen lukumäärällä ei ole mitään väliä, pääasia että ruudut ovat ylhäältä alas asti. 

Myönteinen päätös siis vastattiin ja samalla kysyttiin että onkohan myös muut väliovet Mattioven käsialaa. Vastaus yllätti todella. Vastauksena kysymykseen tulikin ovien vaihto! Eikä yhtään parempaan suuntaan vaan päinvastoin! Perustelut toki esitettiin, mutta tilaus oli tehty ennenkuin muutosta oli kommentoitu. 

Perusteluna tuotiin esiin että 3-peilisiksi oviksi oli suunniteltu ”vakio”ovet eli edulliset ja kevyet puristeovet, joiden nimikin oli talolla olevan paketin mukaan ”Noname”. 😓 Nämä ehdotetut 10-ruutuiset taas olisivat olleet massiivipuuovet jotka valmistetaan eri tavalla. Näin ollen jotain ulkonäköeroa olisi (ei kerrottu mitä eroa ja miten paljon) ja siihen vedoten lasiovien tilaus olikin jo tehty halvemmasta ja ei-niin kestävästä ovesta jossa on maalauksen sijasta nauhoitetut reunat ja ikkunalistat ovat muovia!!  Epäselväksi kuitenkin jäi, eikö puu ja muovi sitten näyttäisi erilaiselta? Ja toisaalta; erittäin iso merkitys on sillä että muovi ja puu kellastuvat auringossa ihan eri tahtiin! Ovien sijainti kun on suorassa auringonpaisteessa olisi meillä viiden vuoden sisällä valkoiset ovet keltaisin raidoin! 

Vaikka umpinaiset ovet olisivatkin nyt ne mitkä on sopparissa sovittu, harmittaa kun ei päästy valitsemaan itse kumpi lasiaukollisista halutaan, se valmistajan mukaan ei-ihan-saman näköinen mutta parempi laatuinen (Arki) vai muovilistoja lukuunottamatta samannäköinen ja huonompi (Pro). Tottakai laatu menee tuollaisen pienen ulkonäköasian edelle! 

Arki, 10-ruutuinen ovi. Kuva: Matti-Ovi

Tässä yhteydessä tuli esiin myös ovien painikkeet. Ihastuttiin Matti-Oven ovenpainikkeisiin, aivan täydelliset! Yritettiin vähän niiden hintaa ja saatavuutta selvitellä, mutta niukoin tuloksin, firman omilla sivuilla ei ole hinnastoa kun suoraa kuluttaja-kauppaa eivät tee lainkaan. Jälleenmyyjillä ovia oli kyllä myynnissä mutta ei painikkeita. Onneksi sosiaalinen media auttoi ja nyt meillä on painikkeet viiteen oveen – ja urakoitsijaa pyydetään lisäämään kaksi oven ja yhden wc-oven painikkeen ovien tilaukseen mukaan. Katsotaan nyt mikä ovi sieltä sitten tuleekaan….   onneksi tilauksia pystyy muuttamaan! 

 
 

Mainokset