Projekteista tärkeimpään tarttumisesta päätettiin jo liki 1,5v sitten, sillä lokakuussa 2014 jo tavattiin kiinteistönvälittäjät ja ryhdyttiin tekemään konkreettisia asioita vaihe vaiheelta unelman toteuttamiseksi. Ja sen kyllä huomaa, kisaväsymys iskee samaa tahtia kun loppukiri kiihtyy. Vaikka helpollahan me ollaan päästy jos omatoimirakentajaan verrataan, mutta siihen meidän elämäntilanteella ja osaamisella ei olisi ollut mitään mahdollisuutta, joten se vertailu ei olisi edes reilua. 

Tässä vaiheessa projektia, kun kalenteripäiviä on 92 ja arkipäiviä himpun päälle 60kpl jäljellä, iskee kiire ja ahdistus. Nyt työt etenee taas niin hurjaa vauhtia ettei mukana tahdo pysyä, kun vuoden mittaan raksassa on ollut myös useampia pitkiä, jopa viikkojen jaksoja, kun ei ole tapahtunut mitään. Ilman muuta on ihana että työt etenee, mitä varhemmin päästään muuttamaan sen parempi!  

  
Mutta asiassa on toinenkin puoli. Jotta työt etenee, tarvitaan päätöksiä milloin mistäkin ja jokaiseen kysymykseen haluaisi perehtyä kunnolla jottei tule vääriä valintoja.  Mutta kun aika on kortilla. Palkkatöissä menee pitkään ja päivät on hektisiä sitoen keskittymiskyvyn 110%sti. Lisäksi  tietty myös kotona perhe ja huusholli vaatii omansa. Mieltä vaan painaa kun ei kertakaikkiaan kykene samaan tahtiin vastaamaan kun kysymyksiä tulee. Ja ihan joka ikiseen silti haluaa vastata huolella ja vaikuttaa! 

Aikataulutus on vaikea asia. Etenkin useamman ihmisen ja organisaation aikataulujen yhteen limittäminen, siinä vasta on suunnittelemista. Kuitenkin asiakkaana toivoo tasatahtisuutta. Se helpottaa aikataulutusta, ennakointia ja ihan kaikkea elämää työn, raksan ja kodin välillä. Se mitä sanotaan seuraavan työvaiheen ajankohdasta pitäisi kutinsa, ne ilmoitettaisiin ajoissa, jotta päätöksenteolle jää sopivasti aikaa ja tapaamisten järjestelyihin varattaisiin enemmän aikaa kuin 1-2 päivää. Päivätöistä pitkän työmatkan takaa kun ei vaan yksinkertaisesti pysty irrottamaan  virka-ajalle palavereja ilman kaikenlaista säätöä. 

Iso osa päätöksistä on toki tehty jo aiemmin, mutta paljon on myös muuttuvia tekijöitä joiden myötä asioita pitää uudelleen päättää. Yksi tärkeä tekijä on käsitteiden  ”perus” tai ”vakio” sanojen tarkempi kuvaus. Esimerkiksi sisäovien krominen ”vakiopainike” tai  pesualtaiden ”vakiohana” ovat valtavan laajat käsitteet! 

Ajan hallinan vaikeuksien ja halun tehdä asioita hyvin ja huolella, ristiaallokossa piehtaroinnin tuloksena on riittämättömyyden tunne. Tähän riittämättömyyden tunteeseen on vain yksi lääke, sinnitellä sisulla nämä viimeiset viikot ja päivät. Laastarina jaksamiseen toimii iltaiset vierailut raksalla fiilistelemässä talon tunnelmaa. Raksavalot päälle ja istua lattialle haaveilemaan tai kyykistyä hiplaamaan uutta lattiapintaa. Ihan parasta! 

Mainokset