Vuoden vaihtuessa on perinteisesti tehty jos jonkinlaisia lupauksia tulevalle vuodelle. Usein jouluherkuttelujen ja -kiireiden jälkeen lupaukset liittyvät laihdutukseen, kuntoiluun, stressin välttämiseen yms muuhun hyvinvointiin liittyen. Ihana asiahan se on 🙂 

Tavoitteita tulevalle vuodelle voi olla muitakin. Itse törmäsin ohi mennen googlatessani  52 viikon säästämishaasteeseen. Mitä pidemmälle haasteen esittelyä luin, sitä enemmän siitä innostuin! Rupesin siihen liittyen jopa askartelemaan, joka on melko harvinaista meikäläiselle 🙂 Haaste vaikuttaa helpolta ja melko huomaamattomalta keinolta saada pieni pesämuna johonkin kauan toivottuun asiaan (ja niitä muuten aina löytyy!) tai ihan muuten vaan vaikka seuraavan joulun valmistamiseen. 

Tähän haasteeseen ryhtymistä suunnitellessani tulee väistämättä mieleen ne ajat jolloin tupakointi puolison kanssa lopetettiin. Elettiin silloin vuotta ”miekka ja kirves”, ei ollut ensimmäistäkään lasta eikä ensimmäistäkään sormusta vielä silloin. Sukat tosin oli kyllä samassa kaapissa jo. Oi niitä aikoja ❤ 

Yhdessä siis lopeteltiin ja motivaattorina pidettiin konkreettisesti tupakka-askia vastaavan setelin (markkoja!!) säilömistä purkkiin. Pahan päivän tullen säilöttyjä seteleitä hiplaamalla ja laskemalla pääsi tupakanhimosta hyvin yli. Ja sitä tunnetta en unohda koskaan, kun sillä isolla setelipinolla ostin ensimmäiset, vuosikausia haaveilemani in-line-rullaluistimet, jotka olivat siihen aikaan muuten kalliit!! Oli urheilukaupan myyjä ihmeissään likimain toista sataa 10 markan seteliä käteensä maksuksi sai. Ja senkin muistan – oli muuten tasaraha! 

Mutta siis haasteeseen; tarkoituksen on kilisyttää purkkia aina viikon lukemaa vastaavalla määrällä euroja. Eli viikko 1 tuo purkkiin yhden euron, viikko 2 pari euroa ja niin edespäin. Aluksi haaste kuulostaa helpolta, joskin konkretisoituu loppuvuotta kohti  sillä viikolla 35 laitetaan purkkiin 35€ ja viikolla 50 jo niin ikään 50€ (toim.huom. kuukausitason vaikutus!) Mutta eihän haaste olisi haaste jos se olisi mitäänsanomattoman helppo. Motivaatiota lisää ensinnäkin kaunis purkki (mun askartelutaidot ei riittäneet pidemmälle 😉 ) ja konkreettisesti nähtävät säästöt sekä hyvin aseteltu, konkreettinen tavoite. Niistä se lähtee! 

 

Family savings 🙂 Joka viikko vedetään yli mennyt viikko, jotta pysytään kärryillä mikä on purkin saldo.

 
 

Mainokset