Minkä ihmeen takia valinnan pitää olla niin vaikeaa? Miksi pitää olla niin montaa erilaista valkoista? Miksi valkoinen ovi ja valkoiset ikkunat ja karmit ei voi olla oikeasti valkoiset, miksi niiden pitää olla niin keltaiset?? Vähänkö palaa hihat kun ei osaa päättää! Yksi sopii yhden kanssa kun mukana on juuri tietynlainen kolmas tekijä, mutta jos joku palikka muuttuu mikään ei sovi yhteen. Nyyh! Ja jos ois Kroisos, niin tottahan sitä teettäis vaikka millaista levyä, mutta tavis-perheen tavis-palkoilla pitää pyrkiä tavis-materiaaleihin, jotta unelman saa pystytettyä. Ja kun kertoimena on rapiat 130, niin pienikin neliöhinnan ero saattaa tehdä ison vaikutuksen asiaan. 

Ongelma ydin ja alku on siinä kun Malerin hopeasaarnin tuotanto lopetettiin. Tasalaatuisuus-ongelmien vuoksi kuulemma. Siinä pohjaväri oli juuri oikealla tavalla puhdas valkoinen jossa himmeä hopeahtava/harmahtava puusyykuvio hennosti tulee esiin. Meillä oli sitä samaa kattolevyä edellisessä kodissamme ja se oli oikein hieno.  Noh, hopeasaarnin tilalle tuli lumisaarni – eikä ole yhtään sama asia! Kuvio on paljon tummempi ja rusehtava, ei enää harmahtava. Ei käy. 

  

Toinen vaihtoehto Bauhaussin puhtaanvalkoinen kattolevy. Tämä on jo liian valkoinen – tekee listavalkoisella maalatut ovet ja ikkunat ihan keltaisiksi. Eli ne osat jotka ikkuna- ja ovitehtaalta tulee. Ei käy. 

Vasemmalla puhdas valkoinen, mallina ovet listavalkoista

Malerilla on myös toinen kattolevy, hopeajalava, se on niin ikään kovasti paljon kuvioitu ja siten liian tumma vaikka onkin hopeahtava. Ei käy. 

Hopeajalava

No, sitten siirryttiin ”naapuriin” eli K-Rautaan. Siellä on kattolevyä, joka on liki samanväristä kuin seinät, joihin on jo valkoiset maalit tilattu ja sävytetty paperin valkoiseksi. Jes, so far so good. Harmi vain kun edes myyjät eivät kuulemma tiedä tarkkaa värikoodia juuri tämän tuotteen valkoiselle sävylle, jotta asian voisi tarkistaa arpomatta mutu-tuntumalla. 

Mutta itku meinas päästä kun tähän kattolistaa sommiteltiin – nyt se lista näyttää ihan keltaiselta! Palasin takaisin listavalkoisen kattolevyn luo, no ei käy, ihan keltainen sekin!

Isompi levy vasemmalla valkoinen kattolevy, sen vieressä listavalkoinen lista ja näiden alla alimpana listavalkoisella maalattu mallipala paneelista.

Likimain jo luovuttaneena sain idean käydä vielä K-Raudan sisustuspuolella mallaamassa näitä materiaaleja päivänvalolampun alla, sillä onhan kotona ihan erilainen valo kuin isossa rautakauppahallissa. Iso plussa sille sisustus/maalimyyjälle joka silloin oli työvuorossa! Siinä tätä samaa ongelmaa vatvoessani vinkkasi että muistathan tarkastella kattoa alapuolelta etkä vain pöydällä yläpuolelta käsin. Katossa kattolevy jää aina hieman eri valaistusasteeseen kuin muut materiaalit, kuten ovien listat ja seinät. (Tosin meillä led-nauha osoittaa nimeomaan kattokulman ja katon kautta huoneeseen…) Toisaalta vinkkasi myös että ei haittaa jos kattolevy on hivenen vaaleampi kuin lista. Lista kehystää ja siten yhdistää mm ovenkarmeihin. Mutta liian isohan tämä ero ei saa olla. Oli kyllä sitä mieltä että tuo hivenen valkoisempi levy olisi parempi vaihtoehto ko. seinämaalin viereen. Ja jotta ei olisi liian yksinkertaista niin meillähän on jo vitivalkoinen kiiltävä takka ja keittiön yläkaapit tulevat olemaan hyvin valkoiset (ei korkeakiilto), joten puhdas valkoinen verrokki kotoa jo löytyy. 

Onneksi on palvelu kohdillaan! Sain kotiin vietäväksi reilun mallipalan tuota listaa sekä paneelia. Pääsee huomenna talolle mallailemaan. 

So, case is not closed;  yet! 

Mainokset