Avainsanat

, , , , , , ,

Jännitettä ihan väreilee iholla, sillä ilmassa lupausta isoista etenemisaskelista. Loppuviikolla ja viikonloppuna on asioita tapahtunut niin monella saralla ettei oikein tiedä, missä järjestyksessä ja mitä niistä kirjoittelisi. Yritän nyt tiivistellä lyhykäisyydessään.

Loppuviikolla saimme tiedon että aikataulua saadaan kirittyä kasaan pitkittyneen syksyn vuoksi. Piha-alueiden viimeistely kaivinkone-työnä tehdään jo tulevalla viikolla! Näin ollen huhtikuulle suunniteltu luovutus ei ainakaan roudan ja pihatöiden vuoksi veny, saattaapi jopa varhaistua – mahdollisesti. Ja siitäkös me tykätään!!

Siihen liittyen ollaan Jennin kanssa lampsittu pitkin ja poikin savista peltomaata, lykitty pystyyn tikkuja puita ja pihavaloja varten, pohdittu roska-katoksen paikkaa hartaudella ja sommiteltu koristekiveä sisääntuloväylän suulle. Siitä kivestä olen ylpeä jo etukäteen. Se oli ihan loistava idea isännältä. Edellisten maatöiden aikaan ponnahti pintaan iso, pyöreähkö, toiselta kyljeltään sileähkö kivi. Mies sai kiveä katsellessaan idean kiinnittää kiveen talon numero ja kiikuttaa se portille. Jatkojalostuksena sille suunniteltiin vielä kohdevalokin.  Ensi viikolla on siis suuria myllerryksiä luvassa pihalla enkä meinaa pysyä aloillani innostuksesta!

IMG_7248

Sisääntuloväylän koristekivi merkkausteippeineen 🙂

Puuseppäkin yllätti, soitti näin sunnuntaina et jos tänään käydään talolla mittaamassa paikat. No tottahan toki se meille passaa 🙂 Ja hyvä oli että mittailtiin vielä talolla uudelleen – palvelu jota ei muissa keittiöfirmoissa ollut. Viivoja gyprokkiin piirtämällä on huomattavasti helpompi hahmottaa kaappien, laatikoiden ja sisustojen yhteensopivuus ja toiminnallisuus. Ja tuli niitä muutoksia vielä nin kalkkiviivoillakin, niinkin isoihin asioihin kuin kaappien leveyksiin! Iso plussa Silvanille siis 🙂

Lisäksi vielä talon pintamateriaalit kaakeleineen, eristeineen ja tapetteineen saapuvat 1-2 vk kuluttua, joten se enteilee sisäpintojenkin etenemistä. Ja saunaakin on jo suunniteltu – siitä sitten toisessa postauksessa enemmän 🙂

Mutta täytyy hyvin sujuvassa projektissa olla jotain negatiivistakin. Tällä kertaa se kohdentuu DNA:n asiakaspalveluun. Talon pihalla on kuoppa, jossa on pari johtoa. Niistä toista oletettiin valokuitukaapeliksi. DNA:lle soitteli sekä vastaava mestari että meikäläinen, tiedustellaksemme milloin johtoja tultaisiin jatkamaan jotta ne ylettyy taloon sisälle – toiveena saada ne sisään ennenkuin pihat on valmiit. Ystävälliseen sävyyn ilmoitettiin meille molemmille, että ensin pitää saada tarjous valokaapelin vedosta, jotta asiakas voi sen hyväksyä ja vasta sitten katsotaan miten ja milloin ko. kaapelia voidaan vetää. Onneksi on hyvät naapurit, edes lähistöllä ei ilmeisesti ole valokuitua! Iso miinus DNA:lle että tällä tavalla teettävät turhaa työtä a) asiakkaille b) verkonrakentajilleen turhien tarjousten tekemisestä. Olisi voinut suoraan sanoa että valokuitua ei ole saatavissa ja piste!

Valokuitu, sekä kuopassa olevat kaksi piuhaa…

 

Täytyy tähän loppuun vielä kertoa meidän synttäripäivästä! Sähköpostiin kopsahti tänään alla olevan kuvan mukainen ilmoitus. Hyvää syntymäpäivää Projekteista tärkeimmälle siis!

Mainokset