Avainsanat

, , ,

Moni on varmaan huomannut törmäävänsä henkilöihin ei mitään, ei kukaan, ei koskaan. He olivat meillä vierailulla tänään, taas. Kiinnitin oikein huomiota siihen, miten usein heihin viitattiin puheltaessa niin tiskiaineen loppumisesta, tiskikoneen täyttämisestä tai roskien viemisestä.  Jotenkin nämä kolme vierailijaa tuntuivat kovin tutuilta, taitavat olla omiakin tuttujani viimeksi varmaan eiliseltä. Hmm… Ovatko nämä tulleet meille asumaan, pitkäksikin aikaa?

Keitä ne sitten ovat; ei mitään, ei kukaan ja ei koskaan? Ovatko he oikeasti olemassa kun niin hanakasti heidän tukeensa turvaudutaan? Vaikka aina tekevät tai jättävät tekemättä, aina päinvastoin kuin pitäisi? Vai ovatko he ulkoistettu turvasatama kaikelle sille pahalle ololle, joka pitää saada purettua, mutta ei haluta kohdentaa (ainakaan tietoisesti) kehenkään lähimmäiseen. Miten turvallista onkaan aina todeta jonkun näistä kolmesta ei-tyypistä tekevän erheitä kun ei tarvitse itse myöntää tekevänsä niitä?

Henkilöt Ei kukaan, Ei missään ja Ei koskaan.

Henkilöt Ei kukaan, Ei missään ja Ei koskaan.

Kovin tutuilta nämä ei-tyypit näyttävät, luullakseni moni meistä on heihin omalla kohdallaan tai perheessään törmännyt. Liittyykö murrosikä tai uhmaikä tähän, tai mikä vaan ikä? Vai  vanhemmuus?

Loppujen lopuksi elämässä taitaa olla enemmän kysymyksiä kuin vastauksia, ja ehkä nimenomaan siksi se on niin mielenkiintoista ja mukavaa – otsikon kolmikosta huolimatta!

Mainokset