Avainsanat

, , , , ,

Nyt on kuulkaas kakkukahvin paikka!
Kovasti tätä päivää jännitin, mutta erittäin hyvät tulokset saatiin, sillä ilmavuotolukemamme q50 oli 0.5, se on paremmin kuin osasimme odottaa!

Tyypillisesti ilmavuotoluku uusissa pientaloissa on keskimäärin noin 1,5 luokkaa ja seuraavanlainen luettelo lukemien paremmuusjärjestyksestä on useilla eri sivuilla nähtävissä: Erinomainen ≤ 1,0, normaali 3,0, heikko ≥ 8,0. Huomioitavaa on se, että läpäistäkseen passiivitalomääritelmän, tulee ilmavuodon olla ≤ 0,6 ja me saimme tätäkin paremman luvun, siis 0.5!

EDIT: Vertia.fi:n sivuilta löytyi alla oleva taulukko tiiveysmittausten jakautumasta vuosien 2012-2014 rakennetuista uudiskohteista. Tuo 0.5 on melkoisen hyvä tulos tähänkin tilastoon nähden 🙂

vertia nettiin

Tiiveysmittaus-suunnitelmista kerroinkin täällä, jossa myös taustoja mittauksesta ja sen merkityksestä. Meille ko.mittauksen tuli tekemään Turun Kiinteistökuvauksesta (klik!) Tero Itkonen. Mittaus-sessiota käynnisteltiin ensin läpivientien tiivistämisillä ja varmistamisilla. Takkaa/hellaa ei teipattu, mutta piippu vesikatteen päältä teipattiin kyllä. Ei vedä takasta, jos ei vedä piipustakaan 🙂

Tiivistyksen jälkeen laitettiin paineistusovi toimimaan ja alipaineessa käytiin lämpökameralla läpi kaikki yläpohja-seinä-liitokset, alapohja-seinä-liitokset, välipohja-seinä-liitokset, ilmanvaihdon, sähkön, piipun  yms läpiviennit sekä ikkunoiden ja ovien aukot.

The BlowerDoor vauhdissa

Lämpökamerakuvausta

Ammattilaiset lämpökamerakuvaa tulkitsemassa, vastaava mestari ja tiiveysmittaaja

Muutama huomioitava kohta kohtalämpökameralla huomattiin, mutta ei mitään ratkaisevaa. Pientä hienosäätöä, jotka ovat helposti täydennettävissä. Ja yhteisymmärryksessä ko.paikat merkattiin. Hyvää työtä Mäkelän Rakennukselta siis!

Mainokset