Nykyisin tuntuu olevan hyvin yleistä tiiviysmittauttaa talon rakenteet ennen lopullisten pintojen asentamista. Monesti syynä on rakentamisen laadun varmistaminen  (esim. pakettitalojen kohdalla), mutta syynä voi olla myös energiatodistuksessa käytettävät pohjatiedot ja sen myötä kiinteistön arvon nousu mm. tulevaisuuden jälleenmyynti/vakuusarvoa silmällä pitäen. Sillä mikäli halutaan käyttää pienempää ilmanvuotolukua kuin 4 (joka on ilm. laskenallinen vakio) tulee se osoittaa mittauksella. Blogeja selatessani on hyvin usealla raksaajalla vuotoluvuksi saatu jopa reippaasti alle yhden vuotolukuja.

Tiiveysmittauksesta voit lukea lisää täältä ja täältä.

Meille tiiveysmittausta on suunnitteilla lähiviikkojen aikana. Viikon jonot tuntuvat mittaukselle olevan, mutta vastaavalta mestarilta vielä tarkistellaan oikeaa ajankohtaa mittaukselle. Muutamat tarjouspyynnöt asiasta lähetettiin, samantein kahdet vastaukset saatiin, hyvin samankaltaiset toisilleen. Saman hintaisia ja VTT:n auktorisoimia insinöörejä molemmat. Kolmantena hyvänä vaihtoehtona olisi amk:n insinööriopiskelijat opettajineen, mutta heillä aikataulu venahtaisi pitkälle yli vuoden vaihteen ja hintakin likimain tuplaantuisi.

Varsinainen mittauspäivä tulee olemaan varsin jännittävä päivä. Työn jälki on ollut hyvää nyt kuten aiemmissakin tämän urakoitsijan kohteissa, siitä ei ole kyse, mutta näin terveydenhuollon ammattilaisena tupla-varmistus on vain selkäytimeen pinttynyt ominaisuus, varmistusta varmistuksen vuoksi 🙂

Olisi kiva kuulla millaisia lukuja viime aikoina raksailleet tutut ovat omissa projekteissaan saaneet? Saija? Katja? Mika? Ari? Laura? Niina? Ja monet muut, onko blogien tulokset vain jäävuoren huippu vai oikeasti osa yleisempää todellisuuskuvaa?

Mainokset