Tontin valintaan vaikuttaa monet asiat, lasten turvallinen koulumatka, palvelujen läheisyys mutta myös vaivaton ja lyhyt matka luontoon. Luonnosta siis tämä postaus. 

Kunnassamme koskematonta ja rakentamatonta luontoa on paljon. Lähimmät metsät ovat hyvinkin lähellä, lyhyen kävelymatkan päässä. Tänään seikkailimme Rauasvuorella. 

Rauasvuoren metsikköön on paikallisen kyläyhdistyksen voimin tehty helppokulkuinen ja mukavan oloinen, opastettu reitti, jossa myös maisema- tai lintutorni on. Täältä katsottuna maisema siintää todella kauas! 

  
 
 
  
 

Pienten lasten kanssa metsäily on ihastuttavaa puuhaa. Jostain syystä metsässä ei kukaan kinastele eikä myöskään karkaile. Aikuistenkaan ei tarvitse koko ajan olla ohjaamassa ja komentamassa.  Päinvastoin lapset kirmaavat edessä ja etsivät aina seuraavaa merkkiä. 

  
  

Metsässä leikkiminen on retkillä ihan parasta. Rauasvuoren metsässä siihen oli oivat mahdollisuudet, piilopaikkoja vuoren kivikoissa on paljon ja kivillä sekä kannoilla on lasten mielestä ihana hyppiskellä. 

  
  
 

Iso kiitos kyläyhdistykselle ihanasta ulkoilureitistä! 
 

Mainokset