Pitkän hiljaisuuden jälkeen viime viikon lopulla alkoi taas tapahtua talolla. Muuraustyöt saatiin alkuun ja ensimmäisenä kohteena on piippu. Viime viikonloppuun mennessä oltiin rinnankorkeudella ja tänään jo vesikatossa. Täytyy toivoa että juuri alkaneet sateet taukoisivat siksi aikaa kun vesikatto puhkotaan piippua varten ja ennenkuin suojapellit saadaan paikalleen. 

   
Tämä kuva siis viikonlopulta. Piippu on olokeittiön keskellä ja kuvasta katsottuna piipun vasemmalle puolelle tulee takka ja takan takapuolelle puuhella. Näiden ulkoreuna tulee tuohon punaisen vatupassin paikkeille – suunnilleen. 

 
Tämä kuva tältä päivältä, korkea ja kapea piippu, 2-horminen. 

   
Tässä piipun alaliittymät. Nämä isommat on ne aukot joihin takka ja puuhella liitetään ja nuo pienemmät on tuhkaluukut. 

 
Vastaavasti savupeltien paikat piipun toisella puolella 🙂 

Ja muuraustyön yhteydessä täytyy todeta että kyllä maailma on pieni! Sillä työpaikalla, jossa meidän yhteinen tarinamme alkoi – paikassa jota ilman ei olisi myöskään projekteista tärkeintä –  meillä oli yhteinen työkaveri. Liki parikymmentä vuotta myöhemmin ystävämme mies toimii kodissamme muurarina. Aika hienoa! 

Ja kuten otsikkokin jo sanoi on blogia luettu yli 8000 katselukertaa, ei huono! Tervetuloa matkaan mukaan kaikki uudetkin lukijat 🙂 

Mainokset