Avainsanat

, ,

Asuntomessuilla kylpyhuone- ja saunaosastoilla suurimpana mielenkiinnon kohteena oli pientarvikkeet, laatoitussaumat, kattojen värit sekä saunoista kiukaat. Omaan kylppäriin on laatat valittu, ja niistä tykätään niin ettei messutarjonta pystynyt tässä asiassa mieltä muuttamaan. Paitsi yhdessä kohtaa, WC:n seinäkaakelit – ehkä.

Yhtenä murheena on ollut löytää kosteisiin tiloihin riittävän yksinkertaiset, mutta kuitenkin tyylikkäät ja erityisesti toimivat pyyheripustimet ja hyllyköt purnukoille. Tänään ne tuntuivat löytyvän. Alla olevat koukut ovat juuri sitä mitä haettiin. Koukkujen yläpuolella olevat tarrat ovat jälleen Art4u:n käsialaa.

Asuntomessut 2015 085

Nämä naulakot olisivat hienot ja sopivan huomaamattomat, mutta jo niin pienet että niiden käytettävyys kärsii selvästi – syystä että pyyhkeen ripustamiselle on tapissa vain ohut, kapea ura ja sen ulkopuolelta jo pyyhkeet maahan putoisivat.

Asuntomessut 2015 026

Kaunis, oikeasta materiaalista tehty, mutta jotenkin liian arkinen vaihtoehto?

Asuntomessut 2015 204

Tässä puolestaan taitaa olla pullo- ja purnukkahyllymme tyyli kylpyhuoneeseen suihkujen väliin. Toimiva hylly, mutta mahdollisimman huomaamaton.

Asuntomessut 2015 027

Tämä allaolevakin olisi hauska toteutus suihkujen väliin. Sopii täydellisesti juuri tähän, ja varmasti moneen muuhunkin kylpyhuoneeseen. Tosin meillä ei liiemmin sitä tilaa ole siinä suihkujen välissä, joten mahtaisiko sittenkin tuoda enemmän ahtauden tunnetta kuin käytännöllisyyttä juuri meidän kohteessa?

Asuntomessut 2015 086

Tässä oli futuristusuutta kerrakseen! Jännä idea. Yhdistetty wc-paperi. sekä -harjateline. Huh…

Asuntomessut 2015 104

Tässä fengshui-talossa (messutalo 14) oli aivan loistava idea kodinhoitohuoneen tilan maksimoimiseksi! Simppeli toteutus, mutta ihan ei jokaiselle tulisi mieleen. Mutta kun hoksaa niin yksinkertaisista asioista syntyy loistavia asioita! Meillä kodinhoitohuone on nykypäivälle tyypillisesti kapea ”putki”, jossa ripustustilaa ei kummoisemmin ole. Näin ollen tästä ideasta kiinnittää työpöydän ylle kaappien väliin ihan tavallinen vaatetanko, saadaan huomattavaa helpotusta esim. juhlapaitojen tai muun henkari-kuivatusta vaativien kevyiden vaatteiden kuivatukseen.  Suorana kuivaaminen säästää myös silittämisen vaivalta!

Asuntomessut 2015 213

Muutamia poimintoja saunoista. Olen pitkään ihastellut lauteisiin upotettavia kiukaita, mutta lapsiperheenä ei sellaista voi turvallisuussyistä edes ajatella keskelle saunaa laittavansa. Toisaalta saunamme malli ei salli kiukaan sijoittamista keskelle, vaan kiuas on sijoitettu saunan päätyyn. Tässä messutalo 31 oli samantyyppisesti mitoitettu sauna kuin meillekin tulee, samoin myös kiuas on lauteen päässä. Tähän kiukaan sijoitukseen ihastuttiin ja tätä pitää ruveta sommittelemaan, olisiko toteuttamiskelpoinen meillekin!

Asuntomessut 2015 028

Tässä myös kaunis kiuas, Tulikiven vuolukivinen kiuas. Tässä kokonaisuudessa vuolukiven kauneus jää jotenkin hyödyntämättä. (Messutalo 14)

Asuntomessut 2015 209

Mikäli tuo edellinen lauteen päätyyn asennettava kiuas ei jostain syystä ole mahdollinen meille, niin toisena erittäin hyvänä kakkosena tulee tämä Sawo:n mallistoon kuuluva nurkkamallinen kiuas. Täältä löytyy Sawon sivut, käy tsekkaamassa!

Asuntomessut 2015 186

Asuntomessut 2015 185

Seuraavat kolme kuvaa ovat lähinnä vain varmistukseksi siitä, että myös aivan puhtaan valkoisella laatalla saa näyttävää aikaan. Itse vähän epäilin wc:hen valitsemiamme laattoja, kun ei mitään boordia tai kuviota valittu, mutta ihan suotta. Päinvastoin saattaa olla että vaihdan valittujen laattojen mallin vielä perusvalkoisesta tälläiseen ihanaa, täysin kiiltävään laattaan!

Asuntomessut 2015 172  Asuntomessut 2015 041 Asuntomessut 2015 038

Mielenkiintoista oli huomata tarkastelevansa huolella myös laatoitusten kulmalistoja. Niiden kohdalla yhä selvemmin tuli huomattua se, miksi joku lista tuntuu hyvältä ja joku toinen ei. Väriäkin tärkeämpänä tekijänä vaikutelmaan näytti olevan listan profiilin lisäksi laatan paksuuden sopivuus listan korkeuteen. Nimittäin mikäli lista tuli ”ylös” laatan pinnasta, se näytti selkeän huolimattomalta, mutta jos näiden kahden lopullinen pinnan korkeus oli täsmälleen sama, vaikuttivat ne kuin yhteen luoduilta. Päätimme siis omassa kylpyhuoneessamme kiinnittävämme listan korkeuteen erityistä huomiota, tarvittaessa vaikka vaihdetaan listaa niin monta kertaa että oikea korkeus löytyy.

Asuntomessut 2015 090

Tässä hyvin yhteensopiva listan korkeus.

Asuntomessut 2015 208

Tässä niin ikään hyvin kohteeseen sopiva lista.

Asuntomessut 2015 520

Kaunis lista, mutta omasta mielestäni ei niin yhteensopiva näiden laattojen kanssa.

Asuntomessut 2015 236

Niin ikään tässäkin listojen ja laatan korkeus eroavat toisistaan.

Listojen merkitys kokonaisuuteen on siis selkeä. Kuin taidetta tekisi 🙂

Mainokset