Avainsanat

,

Asuntomessut olivat erittäin positiivinen kokemus. Ensikertalaisen innolla messuille mentiin ja positiivisesti yllätyttiin. Ei siis jäänyt viimeiseksi vierailuksi tämä. Ensi vuonna Seinäjolle siis. Sinne myös ystäväni talo rakentuu,  joten erityistä mielenkiintoa ensi vuodelle luvassa. Tämän vaalean punertavan Ainoakodin  rakentumista voitte seurata täältä.

Asuntomessuilta tuli ahmittua ideoita, ajatuksia ja erityisesti tunnelmaa yhteensä 604 kuvan verran. Melkoinen selaaminen siis. Toki on kuvauskohteita, joista on monia kuvia kuvauskohteen moninaisuuden tai ulottovuuksien tallentamiseksi, mutta monta sataa kuvauskohdetta joka tapauksessa tallennettu.

Parasta asuntomessuissa oli kuitenkin ilo huomata että minkään kohteen luona ei noussut ajatusta siitä, että jotain jo tehtyä, suunniteltua tai etenkään jo ”lukittua” päätöstä haluaisi omassa kodissaan muuttaa. Iloista oli myös huomata että asuntomessuilla oli esillä paljon sellaisia tekijöitä ja asioita joita mekin olemme valinneet omaan kotiimme. Muun muassa led-nauhat ja muut led-valaistusratkaisut olivat ilmeisen hottia kuten edelleen myös keittiöiden vetimettömyys tai hyvin vähäeleiset vetimet. Eniten kotiin tuotavaa oli sisustuspuolelta. Täytyy toki myöntää että kuivien tilojen seinäpintojen värivalinnat saattoivat mennä uusiksi, mutta siinäpä ne muutokset sitten olivatkin.

Nykyään tuntuu seinille ripustettava/maalattava taide olevan suosittua. Messutaloissa oli toinen toistaan ihanampia taideteoksia, joita oli tulostettu tapetiksi, maalattu suoraan seinälle, luotu akustiikkalevyillä ja monella muulla tavalla. Moni näistä messualueen taideteoksista oli Art4u:n teoksia. Ja kaikki niin ihania! Heidän nettisivunsa löytyvät täältä! Kannattaa tutustua!
Tässä alla parhaimmat highlightit messualueelta, joihin oma silmä kiinnittyi.

Asuntomessut 2015 019

Ihana, käsin maalattu, koko porraskäytävän seinän kattava taideteos. Messutalo 31

Asuntomessut 2015 020

Taulusarja ja valaistus yhdessä. Ihana idea, näin keltaisena ehkä vähän liiankin hallitseva. Messutalo 31

Asuntomessut 2015 059

Tähän akustiikkalevy-taiteeseen olen ihan myyty. Niin yksinkertaista ja nimenomaan juuri sen vuoksi niin kaunista. Tuo yhteensopivuus seinän värin kanssa viimeistelee tunnelman. Messutalo 28

Asuntomessut 2015 063

Kaunis yksityiskohta, tämä tila ei tarvitse muuta sisustusta. Mielestäni nuo tyynytkin saisivat olla jotain tritone-tyyppisiä kuvaan sopien. (Tuo tykki osoittaa vastakkaiseen seinään…) Messutalo 28

Asuntomessut 2015 071

Simppeli materiaali, simppeli toteutus. Loistava tulos! Messutalo 26

Asuntomessut 2015 096

Paljon puhutteleva teos. Messutalo 25

Asuntomessut 2015 098

Tässä Art4u:n ilmeisesti valokuvasta työstämä tapetti. Väriä mutta niin rauhallista. Tässä saisi hyvät unet 🙂 Messutalo 25

Asuntomessut 2015 122

Upea oivallus! Kapea, matala portaikko saa huomattavasti enemmän tilantuntua kun horisontaalinen taideteos asetetaankin vertikaalisesti! En olisi uskonut sen näyttävän näin hyvältä, jos en olisi itse omin silmin kokenut. Messutalo 23

Asuntomessut 2015 341

Yllättävä, innovatiinenkin idea. Ihan heti en omaan kotiini laittaisi. Hieman tuli tunkkainen tunne tämän taulun vieressä. Messutalo 3 (puukerrostalon yksi asunnoista)

Asuntomessut 2015 543

Tämän seinän tunnelmaa oli hankala saada kameralle kokonaisuudessaan, eikä se täysin onnistunutkaan. Koko porraskäytävän seinä oli yhtä taideteosta, kuin sukupuu jossa perheen elämäntarinaa oli sisällytetty. Aivan ihana toteutus. Messutalo 40

Asuntomessut 2015 177

Akustiikkalevystä taidetta, kahta eri väriä ja alumiinia käytetty. Tätä voisi katsella kauan. Messutalo 20.

Asuntomessut 2015 180

Myös tässä on käytetty Konto-akustiikkalevyä joka on täysin suomalaista, turvepohjaista materiaalia. Yksinkertaisen kaunis toteutus. Messutalo 20.

Asuntomessut 2015 245

Aivan loistava toteutus, ja nimenomaan aikuisten makuuhuoneeseen! Vaatii melkoista luottamusta omiin maalaustaitoihin. Wau! Messutalo 15.

Asuntomessut 2015 250

Tämä löytyi messutalo 15:n lastenhuoneen seinästä. Eipä enää muuta koristetta seinille tarvita!

Asuntomessut 2015 389

Juuri tälläinen yksinkertainen, selkeä kauneus on sitä mikä uppoaa suoraan sydämeen. Taulu vaikuttaa ihan blankolta, mutta ideana on reunat eikä muuta tarvitakaan. Messutalo 35.

Asuntomessut 2015 414

Tähän taloon astuessani henkäisi ääneen. Pysäyttävän kaunis! Messutalo 36.

Asuntomessut 2015 410

Samassa talossa, saman tyylistä taidetta myös eteisessä, joka yläosastaan avoin olokeittiöön. Yhdistää nämä tilat loistavasti yhteen! Messutalo 36.

Asuntomessut 2015 438

Kauneuden saa luotua myös yhdellä, mustalla palkilla ja siihen kohdistuvalla valolla. Messutalo 37.

Asuntomessut 2015 447

Näkymä läpi talon. Kaunista! Tuo Art4u:n ympyrä-teos tuo sopivaa kontrastia muuten niin kulmikkaaseen näkymään. Lisäksi tuossa teoksssa on selkeä 3D-vaikutelma, todellakin vangitsee katseen kun sitä katsoo (ilman kameran linssiä). Messutalo 37.

Asuntomessut 2015 458

Yksi toteutus akustiikkalevyillä tehtynä. Parasta on yksivärisyys ja alustasta koholla oleminen. Akustista vaikutusta näin pienellä teoksella ei varmaan liene, mutta epäilempä ettei se ollut tavoitteenakaan. Messutalo 37.

Asuntomessut 2015 473

Hyvä idea yhdistää hyödyllisyys ja sisustaminen. Tämä huone ei enempää tauluja kaipaakaan! Tuo ikkunan läpi siivilöityvä valo korostaa juuri oikein tuota koivupuun tunnelmaa. Verhoa katsoessaan voi melkein aistia kesäillan tuulen vireen ja tuoreiden koivunlehtien tuoksun ❤ Messutalo 38

Asuntomessut 2015 396

Ihanan rauhallinen tunnelma, korkeaa tilaa ja siihen täydellisesti sopiva valaisin sekä ihana taulu. Messutalo 35.

Asuntomessut 2015 466

Sisustusta kodinhoito-huoneseen. Tykkään! Messutalo 37

Asuntomessut 2015 477

Tämä näkymä on yksi messujen parhaimmista. Täydellisesti toisiinsa sopivat korkea tila, sohva, upea taideteos akustiikkalevyistä, huonekasvi sekä korkeutta korostava lamelliverho. Aim in laav 😍 Messutalo 38.

Asuntomessut 2015 537

Hieno idea rakentaa sisustustarrasta seinäkello! Idea Art4u:lta. Messutalo 40.

Näitä asuntomessuilta kumpuavia ideoita ja ajatuksia on nyt esitelty vain murto-osan verran ja silti postaus on jo näin pitkä. Teen seuraavat postaukset siis teeman mukaan; keittiö-, valaistus-, kylpyhuone/sauna-, ym teemoineen jaotellen.

Mainokset