Avainsanat

, ,

Olemme pitkään, itse asiassa koko talon rakentamisen ajan pohtineet puuhellan päälle tulevan tuulettimen mallia. Alun perin oli ajatuksena, että vaikka takka-puuhella on keskellä olokeittiötä se olisi ylhäältä auki eikä siten erottaisi näitä tiloja toisistaan. Ongelmaksi muodostui puuhellan aito tuli, tavallisia tuulettimia ei saa liian kovaksi nousevan kuumuuden vuoksi puuhellan päälle asentaa. Sopivan tuilettimen puuttuessa päädyimme jo miettimään perinteistä huuvaa hieman stilisoituna. Kunnes kolahti! Asuntomessuilta löytyi juuri SE OIKEA malli, jota emme tienneet olevan olemassakaan! Asuntomessuilla tätä Savon R-97 tuuletinta oli käytetty kahdessa kohteessa, messutalo 26, ja Jukkatalojen esittelytalo.  Tuuletin on kattoon asennettava ja tehty valkoisesta lasista. Lauantain soittokierros kodinkoneliikkeisiin osoitti että tilaustuote on kyseessä. Nyt odotellaan alkuviikkoon ja toivotaan hartaasti että budjettiin mahtuisi tämä ihanuus.

Asuntomessut 2015 076

Asuntomessut 2015 334

AEG:llä oli myös hieno kattoasennettava, melko vähäeleinen liesituuletin. Ihan samalla tavalla tämä ei sykähdyttänyt, mutta ilman muuta hyvä kakkonen!

Asuntomessut 2015 162

Asuntomessut 2015 164

Seuraavat rst-tyyppiset ratkaisut eivät enää innostaneet. Hienoja sinänsä mutta siro, valkoinen huuva olisi jo näitä huomaamattomampi.

Asuntomessut 2015 231

Asuntomessut 2015 261

Asuntomessut 2015 393

Alla olevassa keittiössä on hyödynnetty samalla lailla epäsuoraa valoa kuin meillekin on suunnitteilla. Kaunis keittiö sinänsä, mutta ottaako teitä muita silmiin tuo epäsymmetrisyys kahvojen asettelussa? Siitäkin huolimatta että syynä on kaappien sisältöjen toiminnallisuus.

Asuntomessut 2015 121

Yllättävää oli huomata teräksisten tiskipöytien comeback! Eipä olisi tiskiroiskeista haittaa, mutta en siltikään välttämättä omaan kotiini ottaisi.

Asuntomessut 2015 211

Messutalossa 17 oli aivan ihana materiaali keittiön välitilassa. Käytännössä siinä on 3 kertainen, yhteen liimattu lasi, jonka keskimmäinen kerros on teollisesti rikottu. Vihreä väri on tuotu esiin valaistuksella ja siten helposti vaihdettavissa. Kuvat eivät mitenkään anna oikeutta kuville – välitila oli huikean hieno! Lisätietoja lasista löytyy täältä.

Asuntomessut 2015 257 Asuntomessut 2015 258

Laatoituksissa saumalaastin värillä on ilmeinen vaikutus laatoituksen ilmeeseen. Molemmissa alla olevissa kuvissa on valkoiset laatat mutta sauman ansiosta näyttävät hyvin erilaisilta.

Asuntomessut 2015 335

Asuntomessut 2015 037

Asuntomessut 2015 241

Tässä messutalossa nro 15 oli hyvin erikoinen keittiön ovien pintamateriaali. Käytännössä se oli samaa materiaalia, josta usein näkee liukuovia tehtävän. Eli kyseessä on valkoiset lasiovet, joissa metallinen (alumiini?) kehys. Miten mahtaa sujua tuo puhdistaminen kaikista noista kehysten ja lasin välisistä koloista jos/kun aina jotain jossain vaiheessa roiskuu tai valuu?

Kastellin messutalossa nro 39 oli opettavaista käydä. Alunperinhän olimme suunnitelleet pomppusalpoja yläovien lisäksi myös vetolaatikoihin, kunnes Mikan Toivekeittiöiden Mika kertoi meille muutaman näkökulman niiden käytettävyydestä. Sen jälkeen olemmekin alalaatikot muuttaneet vetimellisiksi, mutta yläkaapeissa asia jäi kaihertamaan. Messutalossa sain kokeilla millaista pomppusalpaista olisi käyttää, eikä se kyllä meillä olisi pitkään toiminut. Viimeisissä kolmessa kuvassa on nyt yritetty saada havainnollistettua sitä, miten meidänkin keittiössä tullaan yläkaappien vetimettömyys toteuttamaan.  Kaapeissa on siis alahyllyn etureunan ja oven sisäpinnan välissä sormen mentävä kolo, josta oven voi vetää auki oven sisäpintaa hyödyntäen.

Tai sitten venytetään oven korkeutta 2-3cm runkoa alemmas, jotta ovi toimii samalla myös valolistana – ehkäisten led-nauhan häikäisyn ilman erillistä valo- tai koristelistaa. Mutta siitä ratkaisusta ei juuri nyt ole kuvaa.

Asuntomessut 2015 523

Ovi ja kaappi altapäin.

Asuntomessut 2015 524

Alahyllyn etureunan lyhyys verrattuna kaapin runkoon.

Asuntomessut 2015 525

Ovi edestä – ei vedintä

Mainokset