Avainsanat

, , , , , ,

Nyt on vauhti päällä! Talo muuttuu ihan silmissä!

Edellisen postauksen jälkeen, eli edellispäivänä keskiviikkona talo sai peltikaton päällensä. Voi että mutta tekee talon hienon näköiseksi! Kuva on vähän iltahämärä mutta kyllä se katto siellä ilta-auringossa paistattelee 🙂

Kattona on, kuten kuvasta näkyy, musta peltikatto jossa lukkopontti-profiili. Lukkopontti-katto näyttää ulkoisesti liki samalta kuin konesaumattu peltikatto, mutta rakennetaan lähes samoin kuin profiilipeltikatto. Sillä erotuksella, että lukkoponttikatossa alusrimoitus pitää olla paljon tihuvampi kuin profiilipeltikatteessa.

Seuraavana päivänä, torstaina 2.7 olikin jo rännien asentamisen vuoro. Ja mikä oli iloinen havainto, myös seinien maalaus oli aloitettu!   Ränneiksi ja syöksyiksi valittiin kantikkaat valkoiset, ajateltiin että tuovat vähän lisää valoisuutta harmaaseen seinään. Kantikkuudella haettiin samaa henkeä kuin sisälläkin tulee olemaan.

Tuo talon väri on kyllä mielenkiintoinen! Edelleen joka toisessa kuvassa se on aivan täydelinen ja joka toisessa kuvassa ei-niin-täydellisen värinen. Se kyllä muuttaa sävyään joka katselukerralla. No, Teknoksen 7533 valittiin ja sillä nyt mennään jonkun aikaa.  Ehkä tilanne paranee kun tummahkoksi tuleva kivijalka saadaan käsiteltyä ja vaaleita puitteita tulee lisää.


  

Tässä kuvassa näkyy ensimmäisiä viitteitä siitä miten musta peltikatto ja valitsemamme seinäväri sopivat yhteen. Katto on laitettu ja seinän yläosa telineiden yläpuolelta on jo maalattuna. Tämän kuvan myötä huomasimme katolla laikkuja. Asentajien jalanjäljet toki lähtee ensimmäisellä vesisateella mutta onko tuo kiiltävässä pellissä hyvin erottuva aaltoilu lämpölaajenemisen/supistumisen myötä ohimenevää?

Tänään perjantaina oli lisää iloisia uutisia tiedossa 🙂  Kaikki talon ja tallin seinät oli saatu maalattua ja telineet oli ulkosivuista purettu!

Vielä valkoiset ilkunapuitteet, kulmalaudat sekä valkoiset vaaka-listat suunnilleen sisäkattojen kohdalle sekä julkisivun alalaitaan niin tulee hyvä! Tuo harmaa varmasti vähän vaalenee kun valkoista tulee enemmän rinnalle.

Edit: Mahtaako tuohon muuten valkoinen jakolista/korislista/vaakalista sopiakaan? Aluksi se oli ihan must-have-juttu, mutta nyt on alkanut askarruttamaan, mahtaako se sittenkin rikkoa tuota yhtenäistä, tasaista ilmettä liikaa? Mikä on Sinun mielipiteesi, sopiiko vai ei? Gallup on siis auki!

Yllätys oli suuri kun kurkkasin sisälle kotiin, lattian eristeet oli jo asennettu ja sisäkaton höyrynsulkumuovi oli asennettu loppuu. Alkupäästä vielä muutama pieni juttu, mutta sitten se alkaa ilmeisesti olla hyvällä mallilla. Tältä näyttää kodinhoitohuoneen ovelta kurksiteltuna:


Ja oli meille jo seiniäkin mallailtu, askelmerkit niitä varten oli eristeisiin piirretty, jotta lämmityskaapeleita oikeisiin paikkoihin voidaan asetella.


Nyt talo näyttää ihan mahdottoman pieneltä kun näitä ”huoneita” katselee. Luotetaan nyt kuitenkin siihen että kun huoneet on tehty ja valkoiset maalit maalattu niin näyttäisivät huoneetkin taas ns. normikokoisilta.

Mainokset