Avainsanat

Kesän pitäisi olla kevään jälkeen vuoden kuivinta aikaa, siis ainakin sadepäivien lukumäärässä. Toisin on tänä vuonna – koko ajan sataa. Hetken voi olla taukoa mutta sitten sataa taas, mahdollisesti useammankin päivän putkeen. 

Tykkään sateesta, sen ropinaa on ihana kuunnella ja sateen jälkeinen luonnon tuoksu on huumaava.  Sade on myös kaunis, kuten ystäväni Minnan ottamat valokuvat osoittavat.

   

 

(Valokuvat Minna Hietanen)

Mutta….

Sade on huono yhdistelmä talon paneloinnin, maalauksen ja peltikaton asentamisen kanssa. Tai ei huono vaan mahdoton. Sateella ei voi noita tehdä lainkaan. 

Eikä voi edes kiistää sitä tosiasiaa että huoli rakenteista alkaa sateiden jatkuessa kasvaa. Vaikka tiedän ettei kuivattu puutavara vettä itseensä samalla lailla ime kuin tuore puutavara, kun ei edes joudu lätäkössä ”lillumaan” vaan vesi vain pintaa pitkin valuu pois. Vaikka tiedänkin että peltikaton ja aluskatteen väliin sekä tuulensuojalevyn ja pintalaudoituspaneelin väliin jäävätkin tuuletusraot jotka kuivattavatkin rakenteita.  Silti mieltä askarruttaa pian alkavat kesälomat – ehditäänkö julkisivu saamaan kasaan ennen lomia – jos vesisade alvariinsa haittaa töitä. 

Tätäkö se tarkoittaa kun puhutaan rakennuttajia ja rakentajia kohtaavista huolista ja murheista. Meillä ei niitä tähän asti ole ollut mutta nyt taitaa tuo luonto-äiti taitaa heittää kapuloita rattaisiin…. 

Mainokset