Avainsanat

,

Miten yksi asia, johon et aikaisemmin ole mitenkään huomiota kiinnittänyt, voi yllättäen kasvaa tärkeäksikin asiaksi. Tälä kertaa vuorossa oli roskiskatos. Jo edellisessä kodissamme oli roskis (240 l) sijoitettu katokseen. Tosin katoksessa ei ollut etuseinää tai ovia, joten kissat ja linnut  aktiivisesti vaanivat laatikkoa ”eväiden” toivossa, ja ainakin muutaman kerran kuussa oli pihaa sen takia siivottava. Tässä siis ensimmäinen askel päätöksenteon polulla – katos pitää olla kaikilta sivuiltaan aidattu ja ehkä jopa ylös asti rimoitettu. 

Ennen tosiaan riitti tuo 240 litrainen astia joka toisella viikolla tyhjennettynä. Mutta se oli aikaa jolloin oli koira (ei siis ruokajätettä juurikaan syntynyt) ja aikaa jolloin talo + käyttövesi lämpeni puilla (paperi,pahvi,pakkaus yms jätettä ei syntynyt pois vietäväksi) . Nyt aika täällä ”välitalossa” on osoittanut tämänkin osa-alueen muuttuneen täysin – enää ei entisillä tyhjennysmäärillä päästä pitkälle. 

Nyt piti siis roskiskatoskin mitoittaa isommalle laatikolle tai kahdelle pienemmälle. Mietin että olisiko toinen  näistä 240-litraisista säiliöistä pahveja/papereita varten, jotka aina isompi satsi kerrallaan veisi kierrätykseen (tunnen perheeni – ne ei vaan kertakaikkiaan eksy matkaan mukaan edes viikottain). Vai hankkisiko toisen laatikon tilalle sellaisen Biolanin lämpö/pikakompostorin. Tulisiko sitä käytettyä, käännettyä ja multaa hyödynnettyä. Aikaisempaa kokemusta kompostoinnista kun ei siis ole. 

No sitten itse katokseen. Ovat muuten hinnoissaan! Pulpettikattoisten, 2 säiliön katokset huitelevat helposti yli 500€ hinnoissa. Yksi mieleinen olisi ollut tässä. Mutta kävi taas melkoinen tuuri! Löysimme Tori.fi-palvelusta ison, uuden katoksen, joka on tehty viime vuonna eli on siis ulkoillut maalitta vuoden. Se oli kunnoltaan hyvä, toki pientä laittoa, maalia yms kaipaa, mutta hintaa oli erittäin edullisesti! Tässä kyllä pääsee niin sanotusti tuntipalkoille kun tämän kanssa pari iltaa ahertaa 😊

  

Mainokset